Zonguldak

Zonguldak'ta vatandaşların banka hesaplarına haciz şoku!

Zonguldak Belediyesi tarafından ödenmemiş borçları bulunan vatandaşların hesaplarına e-haciz yoluyla bloke konuldu.

Abone Ol

Zonguldak'ta yüzlerce vatandaş, banka hesaplarına bloke konulduğunu öğrendiklerinde büyük bir şaşkınlık yaşadı. Belediyenin haciz işlemi başlattığını öğrenen vatandaşlar, durumu anlamak için bankaların müşteri hizmetlerine ve şubelere akın etti.

Binlerce ev sahibinin Emlak Vergisi, Tabiat Varlıkları Katkı Payı ve Çevre Temizlik Vergisi gibi borçlarını ödememesi sebebiyle hesaplarına bloke konulduğu ortaya çıktı. 31 Nisan 2024 son ödeme tarihli bu borçların tahsilatı için e-haciz yöntemi kullanılarak, tüm banka hesaplarına bloke konulmuş durumda. Bu durumla karşılaşan vatandaşlar, ne olduğunu anlayamayınca hemen bankalarına başvurdular.

Blokajın Zonguldak Belediyesi tarafından uygulandığını öğrenen vatandaşlar ise duruma tepki gösterdi. "Hatırlatma mesajı veya uyarı olmadan birden bloke geldi. Hesabımızda para var ama ödeme yapmak istesek bile bloke yüzünden ödeyemiyoruz. Diğer ödemelerimiz de bloke nedeniyle gecikiyor. Belediye bizi resmen mağdur etti. Bir mesaj atmak çok mu zordu?" diyerek tepkilerini dile getirdiler.