Bozkan, bu platformun, velilerin sorumluluk duygularını artırarak okul-aile iş birliğini güçlendirmeyi ve öğrencilerin sosyal ve akademik yönden daha iyi bir eğitim almasını hedeflediğini belirtti.

Bozkan, açıklamasında, velilere yönelik 27 bölümden oluşan "Ailem" adlı bir dizi filmin çekildiğini ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in katılımıyla 15 Ağustos'ta Ankara'da düzenlenen bir programla "Velivizyon" platformunun tanıtıldığını ifade etti. Bu dizi filmin her gün saat 21.00'de www.velivizyon.meb.gov.tr web sitesinde, EBA, HEMBA, Milli Eğitim Bakanlığı'nın YouTube kanalında ve diğer sosyal medya hesaplarında yayınlanmaya başlandığını belirtti.

Zonguldak'ta esnaflardan 'DUBA' tepkisi Zonguldak'ta esnaflardan 'DUBA' tepkisi

Velivizyon platformunun hedefleri arasında; sağlıklı iletişim kurma, huzurlu bir ev ortamının huzurlu bir sınıfa yansıması, veli olmanın sorumlulukları, evdeki öğretmen rolü ve okul-aile birliği gibi temaların yer aldığını belirten Bozkan, bu platformla toplumdaki ortak sorunlara dikkat çekmeyi, velileri bilinçlendirerek öğrencilerin eğitim süreçlerine ailelerin daha aktif katılımını sağlamayı ve ideal bir okul-aile-çocuk iş birliğini oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Bozkan, "Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan Velivizyon platformunun velilerimize ulaşabilmesi için tüm okullarımızın velilerine maksimum düzeyde ulaşılmasını sağlamak amacıyla veli iletişim grupları, okul yöneticilerimiz, Bakanlığımız, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimiz ve sosyal medya gibi iletişim kanalları aracılığıyla tanıtımlarımıza devam ediyoruz. Bu çalışma, çocuklarımızın eğitimine daha fazla katkı sağlayacak, velilerimizin eğitim süreçlerinde daha bilinçli ve aktif rol almasını sağlayacaktır. Ülkemiz eğitim sisteminin güçlenmesine katkı sunacak olan bu platformun tüm eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Muhabir: Handan Alataş