Zonguldak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Vakfı (ZOTEV) Başkanı Fikret Zaman, Araştırmacı Şair ve Yazar İbrahim Tığ'a bir ödül verdiği törenle ilgili bilgi verdi. Törende, Zaman ve vakfın yönetim kurulu üyeleri, İbrahim Tığ'a Kültür ve Sanat Ödülü takdim etti.

Fikret Zaman, yaptığı konuşmada İbrahim Tığ'ın Devrek'e önemli katkılar sağladığını belirterek, sanat ve kültür alanındaki çalışmalarının Zonguldak genelinde etkili olduğunu vurguladı. Zaman, gelecekte yapacağı çalışmalarda da Tığ'a teşekkür ettiklerini ifade etti.

Halk pazarına ilgi arttı, yüzler güldü Halk pazarına ilgi arttı, yüzler güldü

Ödülünü aldıktan sonra konuşan İbrahim Tığ ise bugüne kadar gerçekleştirdiği çalışmaları anlattı. Tığ, Devrek öncülüğünde Rüştü Onur Kültür ve Sanat projesi kapsamında Devrek türkülerini dokuz yıldır derlediklerini ve bu türkülerden birçok tanesini TRT repertuarına kazandırdıklarını söyledi. Ayrıca bölgeye ait hikaye ve şiirlerle edebiyat alanına katkı sağladıklarını belirten Tığ, 19 kitap yayınladığını ve bu çalışmaları yaparken iş birliği içinde oldukları kişilere teşekkür etti.

İbrahim Tığ, Rüştü Onur'un eserlerine odaklanarak yaptıkları çalışmaların kendisini mutlu ettiğini ifade ederek konuşmasını tamamladı.

Zotev Ödül 2024 21 06 01

Zotev Ödül 2024 21 06 02

Muhabir: Ersen Berk Çelik