Etkinlikte, Zonguldak Belediyesi eski başkanları Muharrem Akdemir ve Secaattin Gonca, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdür Yardımcısı Ercan Gebeş, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Bozkan, ZOTEV Mütevelli Heyeti Başkanı Erol Şeref, yönetim kurulu ve mütevelli heyeti üyeleri ile 1970'li yıllardan bugüne kadar birçok mezun bir araya geldi.

Program boyunca müzik dinletisi sunulurken, okulun halk oyunları ekibi de gösterisiyle etkinliğe renk kattı. Katılımcılar, hem nostaljik hem de eğlenceli anlar yaşadı.

ZOTEV Başkanı Fikret Zaman, açılış konuşmasında şunları söyledi:

"Zonguldak'ın en eski okulu olan bu okulda olmaktan ve burada okumaktan dolayı her zaman gurur duymuşumdur. Cumhuriyetle yaşıt olan bu okul, tarih boyunca Türkiye'nin madencilikle ilgili mühendislerini yetiştirmiştir. 1945'ten bugüne kadar eğitim-öğretim okulumuzda sürmüştür. Bu okuldan bakanlar, milletvekilleri, mühendisler, doktorlar, avukatlar ve öğretmenler çıkmıştır. Bugün hepinizin şahsına münhasır güzel bir havada yan yana geldik. 1995 yılından bugüne kadar okulumuzda vakıf olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hepinize geldiğiniz için teşekkür ediyorum."

Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Muhammet Yıldız ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Geleneklere sahip çıkmak değerlidir. Bunların sürdürülmesi, sahiplenmesi, aidiyet duygusu ve vefa unutulmamalıdır. Biz burada bunları yaşıyoruz. Geçmişi güzelliklerle, başarılarla dolu iyi insanlar yetiştirmiş bir okulda eğitim aldığımız için gururluyuz. Okul hatıraları yıllar geçse de unutulmaz. Anılarımızı paylaşırken duygulanırız. Zaman içinde adı değişse de hafızalarda ve dilimizde sanat okulu olan bu okulda okumak bize her zaman gurur vermiştir. Bu nedenle bu yapıya ve geniş ailesine destek olmak için daha çok çalışacağız. Amacımız, gelecek nesillere daha donanımlı ve başarılı bir okul bırakmaktır. Şehrimizin insanına olan katkısının yanında ülkemize de faydalı insanlar yetiştirmesi için katkı verecek ve okulumuzu ayakta tutacağız. Okulumuz, mesleki eğitimin yanında şehrimizin sanayisine, tarih ve kültürüne de katkı sağlamaktadır. Değişik branşlarda birçok sporcu yetiştirmiş ve yetiştirmeye devam etmektedir. Ülkemizin bu yüzyılda iddialı olabilmesi için tüm gençlerimizin daha iyi bir eğitim alması gerekmektedir. Bizler de bunu önemsiyor ve çok çalışıyoruz. 1995 yılında kurulan vakfımızın çalışmalarının içinde bulunarak ve destek vererek, mezun olan öğrencilerimizin de bu amaca katkı sunmasını sağlamayı hedefliyoruz. Şehrimizin her yerinde, yurdun her köşesinde ve yurtdışında olan, fikri, düşüncesi, görüşü ve yaşayışı farklı olan ama ortak bir okulu ve sıraları paylaşan bütün arkadaşlarımızı daha güçlü olmak adına vakfımıza davet ediyorum.”

ZOTEV'in düzenlediği 11. geleneksel pilav günü etkinliği, katılımcıların büyük beğenisini kazandı. Birlik ve beraberlik duygusunun ön planda olduğu bu özel günde, geçmişten bugüne nice mezun bir araya gelerek anılarını tazeledi.

Whats App Image 2024 05 26 At 14.03.19 (1)

Whats App Image 2024 05 26 At 14.03.18 (1)

Ana su borusu patladı, çok sayıda mahalle etkilendi Ana su borusu patladı, çok sayıda mahalle etkilendi

Whats App Image 2024 05 26 At 14.03.18 (2)

Whats App Image 2024 05 26 At 14.03.18

Whats App Image 2024 05 26 At 14.03.17

Muhabir: Ersen Berk ÇELİK