Ligde kalma mücadelesi veren Zonguldak Kömürspor’un, Çarşamba günü karşılaşacağı Bursaspor, her ne kadar düştü gözüyle bakılsa da dikkat edilmesi gereken takımlardan biri. Son 4 maçtan 2 galibiyet, 1 beraberlik, 1 yenilgiyle ayrılan yeşil-beyazlı takım karşısında sürpriz yaşamamak için ciddiyet ve disiplini elden bırakmamak gerek.

Çarşamba hayati gün

Mahalli İdareler Genel Seçimleri nedeniyle ötelenen 2. Lig müsabakaları 7 Nisan Çarşamba günü oynanacak. Beyaz grupta 26 puanla 16’ncı sırada aynı zamanda düşme potasında yer alan Zonguldak Kömürspor, kendisini 6 puan geriden takip eden Bursaspor’u konuk edecek. Karaelmas Kemal Köksal Stadı’ndaki karşılaşmanın başlama saati 15.00.

Mustafa cezalı

Hafta arası maçı için artık geri sayıma geçen Zonguldak Kömürspor’da, sağ bek Mustafa Şengül dört sarı kart cezalısı olduğu için kritik maçta forma giyemeyecek. Mustafa’nın yerini muhtemelen Necmi Çoban alacak.

Mutlak kazanılması gereken bir maç... 3 puan ligde kalma umutlarımızı artıracak

KA-ZA-NA-CA-ĞIZ

Ligde bitime 6 hafta kala matematiksel olarak ligde kalma şansı hala devam eden Zonguldak Kömürspor, kendi kaderini kendi belirleyecek. Kırmızı-Lacivertli takım, 18 puana tekabül eden kalan maçlarda en az 15 puan alırsa, büyük bir ihtimalle ligdeki yerini koruyacak.

Bu doğrultuda hareket eden Zonguldak Kömürspor, galibiyet serisine Bursaspor maçıyla başlamak istiyor. Hafta arası maçında taraftarının da desteğini alıp istediği 3 puana ulaşmak isteyen Zonguldak ekibi, zorlu maça sıkı bir şekilde hazırlanıyor.

Ali Efsat farkı... Yarı final rövanşında da boş geçmedi, Yenimahalle’yi finale taşıdı: 1-1 Ali Efsat farkı... Yarı final rövanşında da boş geçmedi, Yenimahalle’yi finale taşıdı: 1-1

Teknik sorumlu Barış Şeref, Bursaspor’un dikkat edilmesi gereken bir takım olduğunu, rakibin puantaj tablosundaki yerine bakıp da hareket etmenin aldatıcı olacağını söyledi.

Bursaspor’un son 4 maçtan 7 puan çıkardığını anımsatan Barış Şeref, kaybedeceği hiçbir şeyi olmayan takımların çok tehlikeli olabileceğine vurgu yaparken, bu düşünce doğrultusunda ciddiyet ve disiplini hiçbir vakit elden bırakmamaları gerektiğinin altını çizdi.

Mutlak kazanmaları gereken bir 90 dakika oynayacaklarını dile getiren Kırmızı-Lacivertli teknik adam, “Artık son 6 haftanın içindeyiz. Hesaplarımızı yaptık. Ortada alınması gereken 18 puan var. En az 15’ini almalıyız. Bu hedefi tutturursak, ligdeki yerimizi koruruz. Bunun için seri şart. Başlangıcı Bursaspor’la yapmak istiyoruz. Rakip dikkat edilmesi gereken takımlardan biri. Çok ciddiye alıyoruz. Sürpriz yaşamamak için herkes üzerine düşeni fazlasıyla yapacak” dedi.

12 golü var... İlk yarıda 3-3 biten maçta, 3 gole de imzasını atmıştı

ÇAĞATAY'I DURDURMALIYIZ

Öte yandan, Bursaspor’un kadrosunda yer alan forvet oyuncusu Çağatay Yılmaz, dikkat edilmesi gereken oyuncuların başında geliyor. 24 yaşındaki golcünün toplam 12 golü var. İlk yarıda Bursa’da oynanan ve 3-3 berabere sona eren maçta, Zonguldak Kömürspor ağlarına 3 gol birden atan Çağatay, 10 Mart’ta 2-2 sona eren Kırklarelispor maçında da iki gole imza atmıştı. Çağatay, diğer gollerini 6 farklı maçta attı.

Bursaspor’un kadrosu, Çağatay Yılmaz’ın yanı sıra Deniz Aydın, Kerem Kök, Ertuğrul Kurtuluş, Abdullah Tazgel, Eren Tunalı, Hamza Baran Arıkan, Bilal Güney, Barış Dalkıran, Mustafa Genç ve Berat Altındiş’ten oluşuyor. Yeşil-Beyazlı rakip, Kırklarelispor’la oynadığı son maça bu isimlerden oluşan kadrosuyla çıktı.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ