Ödülü YÖK Başkanı verdi Ödülü YÖK Başkanı verdi

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Cem Dereli , Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın Yüksek Seçim Kurulunun aldığı kararı hiçe saydığını söyleyerek, “Selim Alan ve Ak Parti görsellerinin üzerine Zonguldak belediyesi ve Zoru Başardık logoları yapıştırılarak bu alanda gene dediğimiz dedik, yaptığımız oldu denilerek kamuda bu şekilde kamudan verilmiş bir talimatı uygulamayarak gene Zonguldaklıyı uyuttular.
Biz bunun Zonguldak’ta son bulmasını istiyoruz”dedi.

Lavuar Alanı projesine de değinen Başkan Adayı Dereli, “Lavuar Alanı düzenlenmesi ve çevre düzenlemesi adı altında küçük bir müze binası ve etrafına çim ekilerek bir peyzaj alanı oluşturularak böyle bir alanla Zonguldak baş başa bırakılmak isteniyor”dedi.

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Cem Dereli, “Bu alanın bizim içi iki önemli noktada, önemi var. Bunlardan bir tanesi bu alanın etrafında inşaatı korumak ve dışarıdan bir girişim olmaması çevrilmiş bir yapı var. Bu yapının üstüne AK Parti ve AK Parti belediye başkanı Ömer Selim Alam reklam alanları ve panoları yapmıştı. Bu reklam panolarını, seçim hattında kamuoyu ait bir alanda kullanılmasını ve koyulmasını uygun olmadığını Merkez İlçe Seçim Kuruluna Valiliğimize Merkez İlçe aracılığıyla başvuru yaptık. Dedik ki bu alanda böyle bir görselin kullanılması uygun değil. Buradan çıkan kararla buradaki görsellerin kaldırılmasına yönelik karar çıkarak emir verildi. Fakat maalesef gene klasik Zonguldak’ta bir çok konuda olduğu gibi günü kurtarmak adına reklam ve panolar durup Selim Alan ve Ak Parti görsellerinin üzerine Zonguldak belediyesi ve Zoru Başardık logoları yapıştırılarak bu alanda da gene dediğimiz dedik, yaptığımız oldu denilerek kamuda bu şekilde kamudan verilmiş bir talimatı uygulamayarak gene Zonguldaklıyı uyuttular.
Biz bunun Zonguldak’ta son bulmasını istiyoruz.”

NE OLDUĞU BELLİ OLMAYAN BİR ALAN’LA KARŞI KARŞIYAYIZ

Lavuar Alanının ne olduğu belli olmayan bir yapı olduğunu ifade eden Başkan Adayı Dereli, “Zonguldak Lavuar Alanı diye adlandırılan bu alan yıllardır bir keşmekeş halinde ne olduğu belli olmayan bir yapıyla karşı karşıya. Fakat geçen geçen televizyon programında söyledim. Toki’den gelen yanıtla öyle bir parayı size veremeyiz öyle bir hizmet yapamayız yanıtıyla böyle bir alanda Zonguldak mahrum bırakıldı. Zonguldak bugün yapmış olmak için üstünde projenin adına dikkat çekmek istiyorum. Lavuar Alanı düzenlenmesi ve çevre düzenlemesi adı altında küçük bir müze binası ve etrafına çim ekilerek bir peyzaj alanı oluşturularak böyle bir alanla Zonguldak baş başa bırakılmak isteniyor. Biz 31 Martta bu görevi alırsak yap işler devret modeliyle 2 bin araçlık otopark yaparak üstünde ticari alanlar sosyal alanlar yaparak bu alanı Zonguldaklılara kazandırmak istiyoruz”şeklimde konuştu.

Editör: Muhammet