Nejat Uygur’un efsanesiydi… Zonguldak’a geliyorlar Nejat Uygur’un efsanesiydi… Zonguldak’a geliyorlar

Çankaya Belediyesi Zülfü Livaneli Kültür Merkezi, Zonguldaklı Sanatçı Melih Şentürk'ün eserlerinden oluşan diorama sergisine ev sahipliği yapacak. Sergi, 4-14 Ocak 2024 tarihleri arasında ziyaretçilere açılacak, açılış ise 4 Ocak Perşembe günü saat 18.30'da gerçekleşecek.

Diorama Sanatçısı Melih Şentürk, eserlerinde distopik bir evrenin köhne yapılarını yansıtarak, gelecekte oluşmuş bu evrende insanların doğaya verdiği zararın ve çevresel bozulmanın sonuçlarını anlatıyor. Şentürk, insanlığın doğanın dengesini bozarak, çevreye zarar vererek bu distopik dünyayı oluşturduğunu ve hayatta kalmak için çevrelerindeki her türlü imkanı kullanarak barınaklar inşa etmeye çalıştığını ifade ediyor.

Sanatçı, bu distopik dünyada hayatta kalan insanların uyanışını ve doğanın kıymetini anlamalarını, temiz su ve yiyeceğin değerini keşfetmelerini işlerken, aslında kötü gibi görünen bu dünyanın yeni bir güzel başlangıcı temsil ettiğini vurguluyor. Şentürk'ün eserleri, izleyicilere düşündürücü ve çağrışımlı bir sanatsal deneyim sunmayı amaçlıyor. /Haber Merkezi

WhatsApp-Image-2023-12-14-at-13.51.42

WhatsApp-Image-2023-12-14-at-13.51.37

Editör: Murat Barutçu