Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı bir köy olan Çaylıoğlu’nun iddiaya göre Dünya çapındaki yer bilimciler olarak "yürüyen köy" olarak bilindiği iddia edildi. Köy, zemin kaymaları nedeniyle zaman içinde sürekli yer değiştirmek zorunda kaldığı belirtildi.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı ve ilçe merkezine 31 km uzaklıkta olduğu bilinen Çaylıoğlu ile ilgili ilginç bir iddia ortaya atıldı. Çaylıoğlu köyünün, ünlü yer bilimciler tarafından “Yürüyen köy” olarak adlandırıldığı iddia edildi.

Köy sakinlerinin durumla ilgili herhangi bir bilgisi olmazken, ortaya atılan iddialar ile ilgili henüz net bir açıklama yapılmadı.

Kdz.Ereğli'de feci kaza! 1 ağır yaralı Kdz.Ereğli'de feci kaza! 1 ağır yaralı

Bölgedeki yer bilimcilerinin ise, Çaylıoğlu köyü ve çevresindeki coğrafi yapıyı inceleyerek, zemin kaymalarının nedenlerini ve köydeki durumu değerlendirmeleri bekleniyor.

Bu durum, bölgedeki coğrafi yapıyı anlamak ve benzer fenomenlerin olası etkilerini değerlendirmek adına önemli bir fırsat sunuyor. Ancak, konuyla ilgili net bir açıklama yapılmadığı için, Çaylıoğlu köyü ve "yürüyen köy" iddiasıyla ilgili belirsizlik devam ediyor. 

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA