Yerel seçimler, sürpriz sonuçlarla noktalandı. CHP Türkiye genelinde seçimlerden birinci parti olarak çıkarken, AK Parti'de de değerlendirme toplantıları başladı. Kulislere göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmesi dikkat çekti. Toplantıda Şimşek, enflasyonun etkisi üzerinde durarak, "Ankara memur şehri. Memura zam verdik, yine kaybedildi." şeklinde konuştu.

Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, seçim sonuçlarının nedenlerini araştırmak için bir komisyon kurulması kararlaştırıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, toplantıda yaptığı konuşmada, "Çalışacağız, analiz edeceğiz, nerede ne yanlışımız var; ben dâhil dönüp önce kendimize bakacağız." ifadelerini kullandığı belirtildi.

Mehmet Şimşek'in, oy kaybının sadece ekonomik faktörlere bağlı olmadığını belirttiği ve "Ankara memur şehri. Memura zam yaptık, başkentteki sorunu çözdü mü? Hayır... Emeklinin gelirini üç kat artırdık, yine sorunu çözemedik. Yeni zaferler için önce enflasyonu düşürmeliyiz. Birkaç ay sonra enflasyon yüzde 40'a düşecek. 1,5 yılda durulacak." şeklinde değerlendirme yaptığı öğrenildi.

Zeki Yiğit, Danıştay Başkanlığı'na tekrar seçildi Zeki Yiğit, Danıştay Başkanlığı'na tekrar seçildi

Seçimlerin ardından 1 Nisan'da bir canlı yayına katılan gazeteci Deniz Zeyrek, AK Partililerin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e yönelik eleştirilerini dile getirdi. Zeyrek, "Mehmet Şimşek'e bu işin sorumlusu sensin." şeklinde ifade etmişti.

Kaynak: Haber Merkezi