Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel miting programı için Zonguldaka geldi. Miting alanına gelen Özel'i CHP heyeti karşıladı. 
Miting öncesi konuşan CHP il Başkanı Devrim Dural, "Zonguldak'ta şubat sonu itibariyle Türkiye Taş Kömürleri kurumunda 7 bin 688 arkadaşımız çalışmaktadır. Bu Zonguldak'a reva mıdır bizim Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel ve bizler diyoruz ki sizlere söz veriyoruz. İktidar olduğumuzda Türkiye Taş Kömürleri Kurumu'nu norm kadrosuna ulaştırmak için sizlere şeref sözü veriyoruz. Yaşasın Türkiye Taşkömür Kurumu. Emeğin başkentini emekli kentine döndürenler sandıkta gereken cevabı alacaklardır. Şimdi sizlere yine sormak istiyorum. On bin lira olan emekli maaşıyla ayın sonunu getirebiliyor musunuz Duyuyorum, duyuyorum. Evet artık espri konusu oldu emekli maaşları. Yazıklar olsun diyorum. Cevabını sandıkta verin istiyoruz artık. Peki umut Üç bin liralık emekli ikramiyesi yeterli mi? Sayın genel başkanımız Özgür Özel diyor ki en düşük emekli maaşı asgari ücretle eşit olmalı diyor. Eşit olmalı Şimdi bir de burada bir belediye başkanı var. Birkaç sözümüz de ona olsun. Zonguldak'ta 2019  vadettiği hiçbir projeyi yapamayan, hiçbir sözünü tutamamış ve tutamayacak olan bir belediye başkanı var Adını biliyorsunuz ben zikretmek istemiyorum. Gerekli cevabı siz 31 Mart'ta sandıkta vereceksiniz inşallah. Lauvar alanı dedin bir çivi bile çakmadın. Milletle dalga geçtin. Halk otobüslerinde halkı yıllarca mağdur etti Bazı mahallelerin servisleri iptal oldu. Sahil projesi dedin, ilk dalga  darmaduman oldu. Halkımızı, kamu zararına uğrattı. Revizyon imar planı yaptın, üç bin itirazla Türkiye rekoru kırdın. Belediye kültür merkezi binası dedin. Beş yıldır kapalı atıl bir şekilde duruyor. Son bir ayda sırf seçimi kazanmak derdiyle halkın on beş milyon lira parasını borçlandırarak şov yaptın. Ses çıkartmayacak olsak belediyenin öz varlıklarını bir bir satmaya hazırsın. Ama hiç merak etmeyin. Tüm bu olumsuzluklara karşı gelecek Zonguldak'ta bir çocuk yatağa aç girdiğinde bile kendine bunu dert edilecek. Birileri var o birisi kim? Kim? Tahsin Erdem" şeklinde konuştu. 

Yerel yönetimlere barışı getireceğiz’

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Tahsin Erdem, Zonguldak halkına seslendi.

Kapris yapmanın sonu! Kapris yapmanın sonu!

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Tahsin Erdem, “Sosyal demokrat belediyecilik anlamında çıktık bu yola. Bizim yolumu Ecevit yolu. Biz Zonguldak’ta yerel yönetimlere barışı getireceğiz. Kardeşliği getireceğiz. Bizim belediyecilik anlayışımızda her şeyin ortasına koyduk. Sosyal demokrat anlayışımız da herşey var. Biz hiç kimsenin yatağa aç girmesine müsade etmeyeceğiz. Biz arkadaşlarım liyakatlı meclis üyelerim Zonguldak’ta açlıkla mücadele bütün kardeşlerimize istihdamı sağlayacağız. Biz yardımları kamyon kasalarından atmayacağız. Biz bir elin verdiğini diğer elin görmeyeceği gelenekten geliyoruz. Bakın biz yenidoğan bebeklerimiz için kapılarında sütleri bulacaklar. Hasta bezleri. Emeklilerimiz için kent lokantaları yapacağız. Öğrencilerimiz için öğrenci restoranları yapacağız. Biz çalışma barışını getireceğiz”dedi.

Mitingde halka seslenen Özgür Özel, “
Biz çok olacağız. Kaderini değiştireceğiz. Bu kentin ve ülkenin. Emeğin alınterinin başkenti. Güzel Zonguldak’ın güzel insanları. Yerin metrelerce altına hayatı pahasına çoluğunun çocuğunun rızkını arayanlar. Gazi Mustafa Kemal’in çocuk merhaba. Biz Zonguldak’la Zonguldak’ın emekçileriyle göz yaşlarını unutmadık.  Emekçiler emekleri için yürüdüler. Daha iyi şartlarda çalışmak için yürüdüler. Somada 301 evladımızı kaybettikten sonra büyük mücadele de hep yanı talepleri ilettik. İşçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda bir arpa boy yol alamadık. Günde 3 vardiya madenciler inerken mesleklerinin gereği helalleşerek iniyorlar. Fransa da İngiltere de ölümlü kazalar olmuyor. Emekçiye gelince emekliye gelince para yok diyorlar. Bugün Zonguldak’tayım. Emeğin başkenti. Alınterinin başkenti. Ama artık emeklilerin başkenti. Bu hükümet başbakanken emekliyi yoksullaştırdı. Tayip Erdoğan ilk iktidara geldiğinde 8 çeyrek altın alıyordu. Bugün en düşük emekli maaşı 2 buçuk çeyrek altın alıyor. Emeklinin aylık geliri 8 çeyrek altından 2 buçuk çeyrek altına indirdiler. Bir kere değil her ay bir tane değil 5 buçuk tane çeyrek altın gidiyor. Recep Tayyip Erdoğan yüzünden gidiyor. Emekli 2 bayramda emekli ikramiyesi veriliyor. 2015 yılında Cumhuriyet Halk Partisi emekliye birer maaş ikramiye vereceğiz deyince olmaz dediler. Sonra bizde vereceğiz dediler. Bizim o gün beğenmediğimiz bin lira 24 kilo dana kıyma alıyordu. 3 bin lira 6 kilo dana kıyma almıyor. Emekli hesabı yapsın. Mübarek ramazan bayramı öncesi hesabı yapsın. Emeklinin mutfağından kursağından çalınmış durumda. Ben Tayip beye gel emekliye sahip çıkalım diyorum. Emekliye değince yok yandaş çeteye değince var. Emekli de Tayip Erdoğan’a verecek oy varmı? Emekliden bundan sonra sana oy muy yok. Zonguldak’ın nüfusu azalmış. Türkiye’nin en güzel coğrafyalarından bir tanesi”dedi. 

Muhabir: Sertaç Özdemir