TTB Aile Hekimliği Kolu Başkanı Dr. Emrah Kırımlı, nisan-mayıs aylarında yeni bir Kovid-19 piki öngördüklerini ve maske ile mesafe kurallarına uyulması gerektiğini açıkladı. Kırımlı, üst solunum yolu enfeksiyonları nedeniyle çok fazla ölüm olduğunu da belirterek, "2020 yılına kadar giden ölüm sayılarına baktığımızda bu yıl yüzde 20’ye yakın bir artış olduğunu görüyoruz aralık ayında, bu da yaklaşık olarak 6 bine yakın fazladan ölüm olduğunu gösteriyor" dedi.

‘ŞAP’ yüzünden tekrar kapatıldı! ‘ŞAP’ yüzünden tekrar kapatıldı!

Ulusal basında yer alan habere göre Türk Tabipleri Birliği (TTB) Aile Hekimliği Kolu (AHEK) Başkanı Dr. Emrah Kırımlı, özellikle Kovid-19 pandemisindeki tecrübelerine dayanarak nisan-mayıs aylarında yeni bir Kovid-19 piki yaşanabileceğini söyledi. Kırımlı, Dünya Sağlık Örgütü’nün gündeme getirerek uyarılarda bulunduğu X salgınına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

“Nisan ya da mayıs ayında bu kadar şiddetli olmasa da, influenza olmayacağı için, yine bir Kovid atağını beklememiz olası. Bunu önlemek için yapmamız gereken şeyler aslında basit tedbirler, sağlık kurumlarına giderken maske kullanmak. Eğer solunum yolu enfeksiyonu belirtisi taşıyorsak özellikle kalabalık yerlerde maske ve mesafe kurallarına uymak, yakın temastan kaçınmak. Hasta olan kişilerin buna dikkat etmesiyle bu tür salgınların önüne geçmek mümkün.”  (Haber merkezi)

Editör: Murat Barutçu