Avrupa Şampiyonası 2025 elemeleri B Ligi 1. Grup'ta yer alan Kadın A Millî takımı, ikinci maçında Macaristan ile karşı karşıya geldi. 90 dakika mücadelesi, Ay-Yıldız takımın 2-1 üstünlüğüyle sona erdi. 3 puanı getiren golleri, Zonguldaklı Ece Türkoğlu ile yine Zonguldaklı Ebru Topçu'nun asistinde Miray kaydetti.
Pendik Stadı'ndaki mücadelede, 45+1'inci dakikada yediğı golle ilk yarıyı 1-0 mağlup kapatan Kadın A Milli takımı, ikinci yarıda bitime 10 dakika kala Zonguldaklı yıldızların başrol oynadığı gollerle galibiyete uzandı.
Oyuna ikinci yarıda giren santrafor Ece Türkoğlu, 80'inci dakikada kafa golüyle skorda eşitliği sağladı.
Beraberlik golünün ardından galibiyet için pozisyonlar üreten Kadın Milliler, 89'uncu dakikada skorda üstünlüğü sağladı.
Rakip yarı sahanın sol orta alanında kazanılan faul atışında topun başına geçen kaptan Ebru Topçu'nun ceza sahasına yaptığı ortada son dokunan isim Miray, topu Macaristan ağlarıyla buluşturdu. Karşılaşmada, 5 dakikalık uzatma süresinde de değişmeyen skor üzerine Kadın A Milli takım sahadan galip ayrılan taraf oldu.
Grupta ilk galibiyeti alan Ay-Yıldızlı Milliler, 3 puanla ikinci sıraya yükseldi. 
Kadın A Milli takım, Avrupa Şampiyonası'ndaki 3'üncü maçını 31 Mayıs'ta, Erzincan 13 Şubat Şehir Stadı'nda Azerbaycan ile karşılacak. 
90 dakikanın ardından konuşan ilk golün sahibi Ece Türkoğlu, hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını belirterek, "Galip geldiğimiz için çok mutluyuz. Galibiyeti hak eden taraf bizdik. Geriye düştük ama ikinci yarı attığımız gollerle kazandık. Bugün yürekten oynadık. Kazanmayı çok istedik. 
İkinci yarı gelen galibiyet skoru, galibiyeti ne kadar çok istediğimizin göstergesiydi. Bu oyunun üzerine koyup daha iyi işler yapabiliriz."dedi.
SPOR SERVİSİ 

TFF’nin inceleme başlattığı Ankara-Nazilli maçı, Türkiye’de büyük yankı uyandırdı... Gözler şimdi TFF'de! TFF’nin inceleme başlattığı Ankara-Nazilli maçı, Türkiye’de büyük yankı uyandırdı... Gözler şimdi TFF'de!

Screenshot 20240409 220616 Chrome 01Screenshot 20240409 221059 Chrome 01Screenshot 20240409 221108 Chrome 01

Editör: Hüseyin EKİNCİ