Kadınlar 3. Futbol Ligi Play-Off finalinde Bursa Soğanlıspor’u 2-1 mağlup eden Kdz. Ereğli Lisesi Spor Kulübü 2. Lige yükseldi.

Bu sezon 16 gruptan oluşan 2023-2024 sezonunda, mücadele ettiği 10’uncu grubu lider olarak tamamlayan Kdz. Ereğli Lisesi Spor Kulübü, 32 takımın katıldığı Play-Off’u şampiyon olarak tamamladı. Bu şampiyonluk üzerine Ereğli ekibi, Kadınlar 2’nci Futbol Ligi’ne yükseldi.

Erkan Kılıçarslan, İlker Bozkurt, Tuğçe Erbakıcı, Aysun Boyacı, Kaan Ulusoy ve Eşref Güner’den oluşan teknik ekip ile kuruluşunun ilk yılında Kadınlar 3’üncü Futbol Ligi’ne katılan Kdz. Ereğli Lisesi Spor Kulübü, mücadele ettiği 10’uncu grupta, Sinop Boyabat, Ankara Çubuk, Zonguldak Altıpas, Bartın Kemer ve Ankara Mengü takımlarıyla liderlik yarışı verdi.

6 takımlı grupta oynadığı 10 maçta 9 galibiyet, 1 beraberlik alarak “namağlup” unvanla grup lideri olan Kdz. Ereğli Lisesi Spor Kulübü, 32 takımın yer aldığı Play-Off’taki yerini “favori” olarak aldı.

PLAY-OFF'TA ŞAMPİYONLUK GELDİ

Son 32, son 16, çeyrek, yarı ve final olmak üzere 5 etaptan oluşan Play-Off ilk maçında Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü’nü, Cemre Ceren Karakuş, Açelya Top ve Ayza Nazar Adalı’nın golleriyle 3-2 yenen Ereğli ekibi, bu galibiyet üzerine son 16 turuna kaldı.

Bu turda İstanbul Sancaktepe Yenidoğan’la eşleşen Kdz. Ereğli Lisesi Spor Kulübü, 90 dakika mücadelesinden 3-0’lık net skorla galip ayrıldı. Ereğli ekibine galibiyeti getiren golleri Sonay Özgün Yeniçeri, Mihriban Gökay, Melike Arslan attı.

Zonguldak Spor liderlik için sahaya çıkıyor Zonguldak Spor liderlik için sahaya çıkıyor

Son 32 ve 16 turu maçlarını 3’er golle galibiyetlerle geçen Kdz. Ereğli Lisesi Spor Kulübü, çeyrek finalde Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübü’yle karşı karşıya geldi. Kdz. Ereğli Lisesi Spor Kulübü bu maçta da 3 gollü galibiyet geleneğini bozmadı ve Ayza Nazar Adalı, Medine Altun, Açelya Top’un golleriyle 3-0’lık farklı galibiyete ulaştı.

Tekirdağ zaferiyle adını yarı finale yazdıran Kdz. Ereğli Lisesi Spor Kulübü, Bursa Uludağspor’a 1-0 yenilse de statü gereği finale yükseldi.

FİNALDE BURSA'YI DEVİRDİLER

Kdz. Ereğli Lisesi Spor Kulübü şampiyonluk maçında dün akşam bir başka Bursa temsilcisi Soğanlıspor’la karşılaştı. Antalya Arslan Zeki Demirci Spor Kompleksi’nde İbrahim Güner, Mustafa Kara ve Ertan Başyiğit’ten oluşan hakem triosunun yönettiği karşılaşmada, Açelya Top ve Mihriban Gökay’ın golleri Ereğli temsilcisine galibiyeti getirdi. Bu galibiyetle birlikte Kdz. Ereğli Lisesi Spor Kulübü, Play-Off şampiyonu olarak Kadınlar 2’nci Futbol Ligi’ne yükseldi.

Play-Off finalinin diğer maçı bugün saat 19.00’da, Bursa Uludağspor ile İstanbul Üsküdar Anadospor arasında oynanacak. Bu maçı kazanan takım, Kdz. Ereğli Lisesi Spor Kulübü’nün ardından 2. Lige yükselen 2’nci takım olacak.

Kuruluşunun ilk yılında grup aşaması ve play-offta oynadığı 15 maçta 13 galibiyet, 1 beraberlik, 1 yenilgiyle farkını ortaya koyan ve bu neticeler üzerine hedeflediği 3. Lig şampiyonluğuna ulaşarak büyük bir başarıya imza atan Kdz. Ereğli Lisesi Spor Kulübü, 2024-2025 sezonu Kadınlar 2’nci Futbol Ligi takımları arasına adını yazdırdı.

PLAY-OFF’TA 5 MAÇTA 11 GOL

Play-Off’ta 5 maç oynayan Kdz. Ereğli Lisesi Spor Kulübü, 11 gole imza attı. Bu gollerin 3’ünü Açelya Top, 2’sini Mihriban Gökay, 2’sini Ayza Nazar Adalı kaydederken, Cemre Ceren Karakuş, Sonay Özgün Yeniçeri, Melike Arslan ve Medine Altun 1’er gol attı. Ereğli ekibi, grup aşamasında ise 10 maçta rakip ağları 64 kez havalandırmış ve grubun en skorer takımı olmuştu.

Kdz. Ereğli Lisesi Spor Kulübü’nde 17 yaşındaki Aslı Ecren Sünger attığı 18 golle takımın en golcü ismi oldu. Kastamonugücü’nden transfer edilen Açelya Top, attığı 15 golle Sünger’in ardından en fazla gol atan ikinci futbolcu oldu.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ