Zonguldak

20 yıl geçti, acı hala taze: Avni Cinel öldürüldüğü yerde anıldı

Zonguldak'ta 20 yıl önce işten çıkartılan bir işçi tarafından bıçaklanarak öldürülen maden mühendisi TTK Asma İşletme Müdürü Avni Cinel, ölümünün 20. yıl dönümünde törenle anıldı.

Abone Ol

Zonguldak'ta 16 yıl önce işten çıkartılan bir işçi tarafından bıçaklanarak öldürülen maden mühendisi TTK Asma İşletme Müdürü Avni Cinel, ölümünün 20. yıl dönümünde törenle anıldı.

TTK Asma Dilaver İşletmesi Asma İşletme Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen anma törenine Avni Cinel'in oğlu İlker Cinel ve TTK Genel Müdür Yardımcıları Ercan Gebeş, Fazıl Uncu, sendika temsilcileri, Maden Mühendisleri Odası temsilcileri katıldı.

Tören saygı duruşu ile başladı. Ardından Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi adına konuşma yapan Erdoğan Kaymakçı, "İşe gelmemeyi marifet edinen bir kişi sonunda işten uzaklaştırılmış ve bunun sebebini de İşletme Müdürümüz Avni Cinel’e, o dönemin siyasileriyle de verdikleri görüntüler nedeniyle böyle bir düşünceye kapılmış. Meslektaşımızı burada, bulunduğumuz yerde arkasından yaklaşarak çevirmiş ve bıçaklamıştır. Çok büyük bir kayıptır bizim için. Çok etkisi oldu o yıllarda. Hala da devam ediyor." diye konuştu.

Avni Cinel’in oğlu İlker Cinel de “20 yıl oldu. Gerçekten dile kolay söylemesi. Ama gerçekten zor geçti bizim için. Babam iyi bir çalışan olmasının dışında çok iyi bir baba ve eşti. Onunla geçirdiğimiz anı biriktirdiğimiz 20 yıl dışında onsuz geçen 20 yılın üzüntüsünü hala yaşıyoruz. Bugün burada bu törenin gerçekleştirilmesini sağlayan herkese Cinel ailesi olarak teşekkür ediyoruz” dedi.

Konuşmanın ardından Avni Cinel'in anısına isminin yazılı olduğu anıta karanfil bırakıldı.

OLAY

16 Eylül 2004 tarihinde gerçekleştirilen olayda işine son verilen maden işçisi Nevzat Aydın'ın bıçakla saldırdığı Avni Cinel hayatını kaybetmişti. Aydın, 2. Ağır Ceza Mahkemesince ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmıştı.