Gündem

2022 Yılı Turizm Teknik Destek 1. Dönem Sözleşmeleri imzalandı

Abone Ol

2022 yılı Turizme Yönelik Teknik Destek Programı kapsamında birinci dönemin başarılı olarak değerlendirilen 10 projesinin sözleşmesi Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, BAKKA Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Lutfi Altunsu ile yararlanıcı kurum temsilcileri arasında imzalandı.

Alınan bilgiye göre, BAKKA’nın yürüttüğü “Doğa ve kültür turizmi altyapılarının güçlendirilmesi ve geliştirilmesi” sonuç odaklı programı kapsamında TR81 Batı Karadeniz Bölgesinde faaliyet gösteren, kar amacı gütmeyen paydaş kurum ve kuruluşların turizme yönelik projeleri için tasarlanan teknik destek programının ilk döneminde (Mayıs-Haziran) 10 proje başarılı bulundu.

Projeler neticesinde; bölgede turizmde hizmet kalitesinin artırılması, turizm paydaşlarında turizm bilincinin artırılması, yeni rotaların belirlenmesi, turizm çalışanlarının kapasitelerinin artırılması, turizme yönelik kamusal hizmetlerin geliştirilmesi, bölgeye değer katacak yeni unsurların tasarlanması, başta endüstri mirası olmak üzere mevcut kaynak değerlerin turizm bağlamında yeniden işlevlendirilmesi, uluslararası ağlara üyelikler için hazırlıkların yapılması gibi konularda önemli sonuçlar alınması beklenmekte.

Mayıs-Haziran Dönemi Başarılı Proje listesinde, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası, “Zonguldak Yöresel Lezzetlerine Coğrafi işaret alıyor”, Karabük Valiliği İl Yazı İşleri Müdürlüğü “Her Mevsim Turizm Kenti Karabük”, Karabük İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü “UNESCO Dünya Kentinde Gelişen Sektör Gastronomi Turizmi”, Kandilli Belediyesi “Aşağı Kandilli Turizm Dönüşüm ve Tasarım Proje Danışmanlığı”, Türkiye Taş Kömürü Kurumu Genel Müdürlüğü “TTK’ya Ait Misafirhanenin yeniden işlevlendirilerek Zonguldak Şehrine kazandırılması için yol haritasının belirlenmesi”, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası, “Bartın Yöresel Ürünlerini Ticarileştirme Stratejisi Projesi”, Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği “Turizm Çalışanlarına Atık Yönetimi ve Mesleki İngilizce Eğitimi verilmesi”, Bartın Belediyesi “Eğitimli Personel ile Gelişen Turizm”, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası “Antik Dönemden Cumhuriyete: Zamanda Yolculuk rotaları”, “Zonguldak Turizm Altyapı Hizmet Birliği Başkanlığı “Zonguldak Kömür Jeoparkı UNESCO Başvuru Dosyası Hazırlama ve Danışmanlık Hizmeti” yer alıyor.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, imza töreninde tüm katılanlara teşekkür ederek projenin hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, “Oda olarak sektörel çeşitliliğin sağlanması konusunda birçok çalışma gerçekleştiriyoruz. Turizm sektöründe Zonguldak olarak hak ettiğimiz yere gelmeyi çok istiyoruz. Bu çalışmalarımızda Batı Karadeniz Kalkınma Ajansımızın verdiği destekleri sıkı şekilde takip ediyor ve proje fikirlerimizi hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda Ajansımızın açtığı başlığa sunduğumuz projemiz kabul gördü ve Valimiz Mustafa Tutulmaz başkanlığında imza törenimizi gerçekleştirdik. Projemize konu olan Malay ve Zılbıt yemekleri, yıllardır yerel mutfaklarda pişirilmiş günümüzde ise belli başlı restoran mutfaklarında belirli bir standarttan uzak pişirilmektedir. Bölgesel değeri tescilleyen coğrafi işaret, yöresel ürünlerin önemini ve değerini artırmaktadır. Proje ile Zonguldak’ın yöresel mutfak lezzetleri olan Malay ve Zılbıt hem belirli bir standarda kavuşturulacak hem de bundan böyle Zonguldak ile anılmaları sağlanacaktır. Projemizin şehrimize hayırlı olmasını diler, Valimiz Mustafa Tutulmaz’ a ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu’ ya sağlamış oldukları destekten ötürü teşekkür ederim” dedi. (Haber Merkezi)