Zonguldakspor’da zafer coşkusu Zonguldakspor’da zafer coşkusu

Yarı profesyonel lig olarak adlandırılan Bölgesel Amatör Ligde, 2024-2025 sezonuna TFF 3. Lig hedefiyle hazırlanan komşu Bartınspor, dış transferde büyük bir bomba patlattı. Başkanlığını Zonguldaklı iş insanı Serkan Yurtaçan’ın yaptığı Martılar, golcü özellikli kanat oyuncusu Emin Akyıldız’ı kadrosuna kattı.

2010 yılından bu yana uygulanan Bölgesel Amatör Ligde 15’inci sezona hazırlanan Bartınspor, transfer çalışmalarına hız verdi. Toplu imza töreniyle tanıtacağı transferleri şimdilik gizli tutan Bartınspor’un son transfer hamlesi Zonguldak’tan oldu.

Komşu takım, kariyerinin son 3 sezonunda forma giydiği Amasyaspor Futbol Kulübü, Karabük İdmanyurdu ve Çorlu Spor 1947’de Bölgesel Amatör Lig şampiyonluğu yaşayan Zonguldaklı kanat forvet Emin Akyıldız’ı renklerine bağladı. Bugün Başkan Serkan Yurtaçan’la bir araya gelen Akyıldız, şartlarla anlaşma sağlanması üzerine, ikinci Bartınspor serüvenine başladı.

Şampiyonluk dolu kariyerinin zirvesinde yer alan Zonguldaklı golcü, 20 yıllık kariyerinde Filyos Ateşspor, Safranboluspor, Kardemir Karabükspor, Erdemirspor, Uşakspor, Kozlu Belediyespor, Bartınspor, Kilimli Belediyespor, Vefaspor, Gaziosmanpaşaspor, Altınova Belediyespor, Aliağa Petkim AŞ, Edirnespor, Yalovaspor, Uzunköprüspor, Amasya Belediyespor, Karabük İdmanyurdu ve son olarak Çorlu 1947’de forma giydi.

Profesyonel futbol geçmişine sahip Bartınspor’un yeni transferi, TFF 3. Ligde 14 maçta 1, Türkiye Kupası’nda 11 maçta 1, Bölgesel Amatör Ligde 207 maçta 66 gole imza attı.

2014 yılında forma giydiği Bartınspor’a 10 yıl aradan sonra geri dönüş yapan Emin Akyıldız, Başkan Serkan Yurtaçan ve Bartınspor camiasına şampiyonluk sözü verdi. Kupa ve şampiyonluk geleneğini Bartınspor’da da sürdüreceğini dile getiren Zonguldaklı futbolcu, uzun yıllar TFF 3. Lige çıkma mücadelesi veren Bartınspor’un profesyonel ligi fazlasıyla hak ettiğini, bu sezon bu özleme kesinlikle son vereceklerini ifade etti.

Bartınspor Kulübü ses getiren transferi, “Kulübümüz 2024-2025 sezonu için Bölgesel Amatör Ligin golcü ve şampiyonu Emin Akyıldız’la anlaşmıştır. Otoriteler tarafından Bölgesel Amatör Ligin en iyi kanat oyuncuları arasında gösterilen ve son 3 sezon üst üstte oynadığı takımlarda şampiyonluk yaşayan bölgemizin evladı Emin Akyıldız’ın transferi camiamıza hayırlı olsun” paylaşımıyla duyurdu.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ