Geçen sezon Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde şampiyon olarak ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ne yükselen Zonguldakspor Basket 67, şampiyonlukla birlikte kazandığı Avrupa hakkını değerlendiremedi.

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun (TBF) statü gereği ilk teklif götürdüğü Kırmızı-Lacivertli kulüp, katılmayı çok istemesine rağmen maddi imkansızlıklar nedeniyle teklife olumsuz yanıt vermek zorunda kaldı. Bunun üzerine Play-Off şampiyonu olarak Süper Lige yükselen Bodrum Basketbol, Zonguldakspor’un yerini alarak Avrupa’nın yolunu tuttu. Kısa bir süre önce çekilen kura neticesinde Bodrum ekibi, Charnay Basket ve Piestanske Cajky takımlarıyla E grubunu oluşturdu.

SÜPER LİG DE ELİMİZDEN KAÇABİLİR

Avrupa fırsatını değerlendiremeyen Zonguldakspor Basket 67’nin, katılım bedelini yatırmasına rağmen Süper Lige katılıp katılmayacağı da belirsizliğini koruyor. Sponsor desteği bulamayan kulüp, teknik ekip ve oyuncu kadrosunu henüz oluşturmuş değil.

Ağustos ayında çekilecek fikstür kurasına kadar zamanı bulunan Zonguldakspor Basket 67, bu süreçte sponsor desteği bulamazsa, fikstür kurasına dahil edilse de maçlara çıkamayacağından dolayı ligden ihraç edilecek. Dolayısıyla iki sene üst üstte tarih yazan Süper Lig takımı, Süper Ligde mücadele edemeden kapısına kilit vuracak.

“SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ”

Metroda tanıştılar beraber maça gittiler; 57 yıl sonra maç heyecanı Metroda tanıştılar beraber maça gittiler; 57 yıl sonra maç heyecanı

Zonguldakspor Basket 67 Kulüp Başkanı Kanat Tan, takımın Avrupa şansını kaybettiğini spor kamuoyuna üzgün bir dille duyurdu.

Geçen yılki şampiyonluk üzerine hakkedilen Avrupa’ya gidememenin üzüntüsünü yaşadığını belirten Tan, “İlk senemizde Avrupa trenini kaçırdık. Maddi imkansızlıklar nedeniyle maalesef Avrupa’ya gidemedik. Oysa bu bizim hakkımızdı. Koskoca şehirden 30-35 milyon TL’yi, bir yıl boyunca bölünecek şekilde bulamadık. Tarihte ilk defa, Zonguldakspor ismi Avrupa’da yazacak ve gurbetçi vatandaşlarımız için fırsat olacaktı. Şimdi de Süper Lige katılamama ve kulübün kapanma durumu var. Parkeye çıkmak, sahipsiz olan bu şehirde çok zor görünüyor. Sözün bittiği yerdeyiz” şeklinde ifadelerde bulundu.

Editör: Hüseyin EKİNCİ