Devrek Belediyesi’nden eğitim yılı öncesi okullarda temizlik seferberliği Devrek Belediyesi’nden eğitim yılı öncesi okullarda temizlik seferberliği

Devrek Belediyesi'nin, depreme dayanıksız olduğu için boşaltılan yaklaşık 40 yıllık hizmet binasının yıkımı başladı. Yıkım işlemleri, Devrek Belediyesi’nin gerçekleştirdiği hurda karşılığı yıkım ihalesini kazanan firma tarafından yapılıyor. İki ay sürmesi planlanan yıkımın ardından alan, otopark, yeşil alan ve sosyal alan olarak vatandaşların kullanımına sunulacak.
Depreme dayanıksız olduğu tespit edilen ve geçtiğimiz aylarda boşaltılan Devrek Belediyesi binasının yıkım çalışmaları, Cumhuriyet Alanı'nda başladı. Yıkım, etaplar halinde gerçekleştiriliyor. İlk olarak çatı kiremitleri, plastik PVC ve kapılar sökülüyor, ardından iş makineleriyle binanın yıkımı tamamlanacak.
Yıkımın bir yandan hüzün verdiğini belirten Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, "Burası tüm Devrek halkının hafızasında yer edindi. Bu bina, Devrek Belediyesi, Vergi Dairesi, Ziraat Bankası, Vakıf Bankası başta olmak üzere birçok işletmeye ev sahipliği yaptı. Sadece çalışanların değil birçok kişinin anısı vardır. Ancak dediğimiz gibi hüzün verse de can güvenliği için bu işlemi yapmamız gerekiyordu. Yıkım sürecinin tamamlanmasının ardından alanı otopark, yeşil ve sosyal alan olarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız" ifadelerini kullandı.
Hatay depremi sonrasında yapılan testlerde, Devrek Belediyesi Hizmet Binası'nın depreme dayanıksız olduğu ortaya çıkmış ve yıkılma riski taşıdığı belirlenmişti. Bu nedenle hizmet binası geçtiğimiz aylarda boşaltılmış, Devrek Belediyesi birimleri ilçenin çeşitli bölgelerindeki binalarda hizmet vermeye başlamıştı. Ayrıca Cumhuriyet Alanı'nda bulunan bina, Devrek Belediyesi, Vergi Dairesi, Ziraat Bankası ve Vakıf Bankası gibi birçok işletme tarafından kullanılıyordu.

Muhabir: Fadime Yılmaz Elma