Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) istatistiklerinde önemli değişikliklere neden oldu. 2022 yılında sadece Zonguldak ve Sinop illerinde emeklilerin sayısı aktif sigortalıları aşmışken, 2023 yılında bu listeye Balıkesir, Bartın ve Giresun da eklendi. Emeklilik yaşının düşmesiyle, 2022'de 53 olan ortalama emeklilik yaşı, 2023 yılında EYT ile birlikte 49'a geriledi.

Fiyatlar cep yakıyor: Kiralama, satın almaya göre daha ekonomik Fiyatlar cep yakıyor: Kiralama, satın almaya göre daha ekonomik

Habertürk’ten Ahmet Kıvanç'ın haberine göre, EYT'nin yürürlüğe girmesiyle emekli olanların sayısındaki artış ve sigortalı çalışanların sayısındaki azalma, SGK'nın istatistiklerine doğrudan yansıdı. Özellikle Zonguldak, Sinop ve bu illere eklenen diğer şehirlerde, emekli sayısının artışı dikkat çekiyor.

Habertürk.com Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Barlas da "Para Gündem" programında konuyu ele aldı. Barlas, Zonguldak gibi illerde uzun süredir devam eden istihdam sorunlarına ve gençlerin göç etmesinin bu tabloyu daha da belirgin hale getirdiğine vurgu yaptı.

Kaynak: Haber Merkezi