Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) tarafından Tenis ve Deniz Spor Kulübü’nün ev sahipliğinde düzenlenen Zonguldak 73. Yıl T100 Masters Turnuvası, nefes kesen final müsabakalarıyla sona erdi.

23 Haziran’da başlayan ulusal düzeydeki turnuvaya, Zonguldak, Ankara, Bartın, İstanbul, Nevşehir ve İzmir’den 30 ila 70 yaş aralığında 86 tenisçi katıldı. Hayrullah Özcan’ın başhakem, Bora Onur ile Emrah Bakırcık’ın gözlem hakem olarak görev yaptığı turnuva, tenis severlere bir hafta boyunca büyük heyecan yaşattı.

Başarı derecesine göre kazanılan puanlar doğrultusunda Türkiye geneli klasman sıralamasını belirleyici özelliğe sahip turnuvada, birbirinden farklı yeteneğe sahip kadın ve erkek tenisçiler raket salladı. Elemelerden finallere kadar kıyasıya müsabakalara sahne olan 73. Yıl T 100 turnuvasında, özellikle şampiyonların belli olduğu final müsabakaları çok büyük ilgi gördü. Şampiyonluk kupası için üst düzey bir performans ortaya koyan tenisçiler, izleyenlerden bol bol alkış aldı.

KUPALAR SAHİPLERİNİ BULDU

Final müsabakaları sonunda tek kadınlarda,  30+ kategorisinde birinci Sibel Lüset Yüksel Kapkaç, ikinci Fatma Eyrilmez, 40+ kategorisinde birinci Özlem Yıldız, ikinci Dilek Ketenci, 45+ kategorisinde birinci Deniz Amaç, ikinci Tuba Karagöz, 50+ kategorisinde birinci Hülya Tosun, ikinci Gülüşan Alkılıç oldu.

Her sezon transferi en erken açan Ereğli Belediyespor, bu sezon derin sessizlik içinde! Her sezon transferi en erken açan Ereğli Belediyespor, bu sezon derin sessizlik içinde!

Tek erkeklerde ise, 30+ kategorisinde Ada Ofluoğlu birinci, Resul Karaman ikinci, 35+ kategorisinde Bilal Emektar birinci, Berkin Yavuz ikinci, 45+ kategorisinde Tayfun Bağdat birinci, Erhan Şeref ikinci, 50+ kategorisinde Murat Hut birinci, Süleyman Gezer ikinci, 55+ kategorisinde Muzaffer Oktay birinci, Ertan Sayman ikinci, 40+ ilk adım kategorisinde Muhammet Ali Çağlar birinci, Sadık Utku Kefeli ikinci olma başarısı gösterdi.

Çift kadınlarda birincilik Hülya Tosun- Gülüşan Alkılıç ikilisinin olurken, çift erkeklerde birincilik Tayfun Bağdat-Şevket Yiğit Yaman çiftine gitti.

Yaş kategorilerinde birinci olan sporculara, Zonguldak Tenis ve Deniz Spor Kulübü Başkanı Şevket Yiğit Yaman ve yönetim kurulu üyeleri tarafından kupa takdim edildi.

SIRADA T200 MASTERS TURNUVASI VAR

Öte yandan, 73. Yıl T100 Masters Turnuvası’nı görkemli bir kapanışla noktalayan Zonguldak Tenis ve Deniz Spor Kulübü, 27 Temmuz-4 Ağustos tarihleri arasında bu kez Zonguldak T200 Masters Tenis Turnuvası’na ev sahipliği yapacak.

Yine ulusal düzeyde düzenlenecek turnuva, 73. Yıl T100’e göre daha fazla tenisçinin katılımıyla geniş kapsamlı olacak. Turnuvaya kayıtlar, Türkiye Tenis Federasyonu’nun elektronik ı-kort sistemi üzerinden başladı. TTF’den yapılan duyuruda, turnuvaya son katılım tarihinin 26 Temmuz Cuma olduğu belirtildi.

GENÇ BAŞKAN HERKESİ KORTA DAVET ETTİ

Zonguldak Tenis ve Deniz Spor Kulübü Başkanı Şevket Yiğit Yaman, kentte 73 yıllık bir tarihe sahip kulüp bünyesindeki kortlarda, ulusal düzeyde bir turnuvayı daha hiçbir sorun yaşanmadan noktaladıklarını belirtti.

Zonguldak ve il dışından 86 tenisçinin katıldığı turnuvanın güzel ve çekişmeli müsabakalara sahne olduğunu dile getiren Yaman, tüm sporcuları kutladığını dile getirirken, şampiyonları ayrıca tebrik etti.

Yaman, 73. Yıl T100’den sonra 27 Temmuz’da bu kez T200 Masters Turnuvası’na ev sahipliği yapacaklarını, kulüp olarak şimdiden bu büyük turnuvanın hazırlıklarına başladıklarını kaydetti.

Başkan Yaman, Zonguldak Tenis ve Deniz Spor Kulübü’nün ve 73 yıllık tarihe sahip kortların kapılarının tüm tenis severlere açık olduğunu, çeşitli organizasyonlarla kentte tenisi geliştirmek ve herkesin bu keyifli spordan yararlanmasını istediklerini sözlerine ilave etti.

 SPOR SERVİSİ

Ylaaaa9 H9 A58159 H9 A58719 H9 A58949 H9 A58379 H9 A5831

Editör: Hüseyin EKİNCİ