CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, Bartın kent merkezinde bulunan Çatmaca kavşağında bulunan AKP Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu ve ailesinin sahibi olduğu firmanın çevresinde yapılan yol çalışmalarını Meclis gündemine taşıdı.

Kaçak ocakta göçük: 1 işçi mahsur kaldı. Ekipler olay yerine sevk edildi Kaçak ocakta göçük: 1 işçi mahsur kaldı. Ekipler olay yerine sevk edildi

Konuya ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığına soru önergesi veren CHP’li Bankoğlu, kamu kaynaklarının milletvekillerine şahsına özel kullanılmasının yasalara uygun olmadığını belirtti.

Bankoğlu konuya ilişkin şunları söyledi:

“Bartın kent merkezi AKP’nin talan ve yağma alanına döndü. Ne hukuk ne yasa tanıyorlar. Bartın Irmağı ile halkın arasını Çin Seddi gibi bir duvarla akla ziyan bir projeyle ikiye böldükleri yetmedi. Şimdi bir de AKP Milletvekilinin işyerinin önüne asfalt dökülüp yol yapılmasına tanık oluyoruz. “Çolakoğlu Mağazaları” isimli firmanın giriş ve çıkışlarına Zonguldak İl Özel İdaresi tarafından yol çalışması yapılması yasalara aykırı bir karardır. Bartın’ın yol sorunu bitmiş gibi, her gün onlarca şikâyet yokmuş gibi, ilçelerde ve köylerde binlerce insan mağdur olmuyormuş gibi şimdi AKP milletvekilinin işyerindeki yolu konuşuyoruz. Bunca sorun varken kamu kaynaklarının üstelik Zonguldak İl Özel İdaresi de dahil edilerek AKP milletvekiline tahsis edilmesi kamu kaynağı gaspı değil midir?”

SARAY’IN “İTİBARDAN TASARRUF OLMAZ” MOTTOSUNU İYİ BENİMSEMİŞLER

“Tasarruf tedbirleri alıyoruz diye onlarca karar aldınız, memur servislerini kaldırdınız. Şimdi de millete tasarruf diye yalan söyleyip kamu kaynaklarını AKP’li vekilin işyerine harcıyorsunuz. Anlaşılan AKP’nin bakanı, vekili ve AKP’nin memurları Saray’ın “itibardan tasarruf olmaz” mottosunu iyi benimsemişler.”

BARTIN’DA YOL SORUNU VARKEN İŞYERİNE YOL YAPILMASI DOĞRU MU?

CHP’li Bankoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na verdiği soru önergesinde şu soruları iletti:

Karayollarına ait çevre yolu üzerinde kavşağa yakın şekilde bulunan işyerinin giriş ve çıkış güzergahlarına yol yapılmasının gerekçesi nedir?

Bahsi geçen işlem hangi yasal dayanaklara uygun olarak Zonguldak İl Özel İdaresi tarafından yapılmıştır? Zonguldak İl Özel İdaresi adına bu işlemin yapılmasına hangi makamlar onay vermiştir?

Son beş yılda Bartın, Zonguldak ve Karabük şehirlerinde Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından kavşaklara yakın alanlarda yol açılışına izin verdiği kaç güzergah bulunmaktadır?

Bartın’ın merkez başta olmak üzere birçok ilçe ve mahallelerinin yol sorunu varken kamu kaynaklarının bir milletvekiline ait olduğu işyeri için kullanılması tarafınızca nasıl değerlendirilmektedir?

Bu işlem için ilgili Bakanlığınız müfettişleri tarafından herhangi bir inceleme veya soruşturma başlatılacak mıdır?

BAKANLIK SORUŞTURMA BAŞLATACAK MIDIR?

İçişleri Bakanı’na soru önergesi veren Bankoğlu şu soruları iletti:

Bahsi geçen işlem hangi yasal dayanaklara uygun olarak Zonguldak İl Özel İdaresi tarafından yapılmıştır? Zonguldak İl Özel İdaresi adına bu işlemin yapılmasına hangi makamlar onay vermiştir?

5302 Sayılı Kanunda İl Özel İdaresi’nin görev alanının ilgili il sınırını kapsadığı açıkça belirtilmiştir. Zonguldak İl Özel İdaresi’ne ait araçlarla Bartın’da gerçekleştirilen bu işlem için ilgili Bakanlığınız müfettişleri tarafından herhangi bir inceleme veya soruşturma başlatılacak mıdır?

Zonguldak’ta birçok ilçe ve mahallelerinin yol sorunu varken kamu kaynaklarının bir milletvekiline ait işyeri için kullanılması nasıl değerlendirilmektedir?

Whats App Image 2024 07 10 At 13.41.45

Kaynak: Bartın Halk