AK Parti İstanbul Milletvekili ve Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan, TBMM önünde düzenlenen basın açıklamasında, Ortadoğu’daki kriz ve İsrail’in saldırıları hakkında sert açıklamalarda bulundu.

Zonguldak’ta deprem ve yangın tatbikatı gerçekleştirildi Zonguldak’ta deprem ve yangın tatbikatı gerçekleştirildi

Basın açıklamasına, AK Parti Kayseri Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Türkiye-Filistin Dostluk Grubu üyeleri ve Meclis’te temsil edilen çeşitli siyasi partilerden milletvekilleri katıldı. AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Muammer Avcı ve Saffet Bozkurt da etkinlikte yer aldı.

Turan, Ortadoğu’daki gerilime dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
 
“Meğer 100 yılın projesi 50 binden fazla insanın katledilmesiymiş. ABD ve koalisyon güçleri Filistin’i daha çabuk yerle bir etmeleri için terör devletine destek verdi. Ortadoğu’daki bu ateş bir an önce söndürülmeli, azgın işgalciler durdurulmalıdır. Eğer bu yapılmazsa, Ortadoğu’daki ateş tüm dünyayı yakacaktır. Katiller sanık sandalyesinde olacakken kongre salonlarında hayâsızca alkışlanıyor.” 

Bu açıklamayla Turan, uluslararası toplumun İsrail’in saldırılarına karşı daha etkili ve acil adımlar atması gerektiğine vurgu yaptı. 

Kaynak: Haber Merkezi