Zonguldak

Alper Kaya: Kazanılmış haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz

KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası Şube Başkanı Alper Kaya ve beraberindeki BES yönetim kurulu üyeleri ile KESK'e bağlı bazı sendikaların şube başkanları, Vergi Dairesi önünde bir basın açıklaması yaptı.

Abone Ol

KESK’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası Şube Başkanı Alper Kaya yaptığı açıklamada, “Yoksul halkın 3 kuruşundan değil itibarlarınızdan tasarruf edin. Kazanılmış haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Alper Kaya; “İktidarları boyunca uyguladıkları ekonomik politikalarla halktan aldıklarını, küçük bir azınlığa servet olarak aktaranlar her üç ayda bir medya karşısına çıkıp övünerek anlattıkları ekonomik büyümenin ülkedeki işsizliği azaltmadığını, gelir eşitsizliğini derinleştirdiğini ve gerçek anlamda bir kalkınma ortaya çıkarmadığını görmezden geldiler. Üstelik uyguladıkları bilimden uzak ekonomik politikalar ile sürekli gelir kaybı yaşayan bizlerden fedakârlık isteyip seferberlik çağrıları yaparak ufak tefek birikimlerimize bile göz diktiler” diyerek şunları söyledi:

“Seçim sürecinde krizi görmezden gelen ve kamu kaynaklarını har vurup harman savuran iktidar, takvimsel olarak 2028 yılına kadar seçim olmayacağı gerçeği ile 13 Mayıs’ta “kamuda tasarruf ve verimlilik paketi” açıklamıştır. Açıklanan sözde tasarruf paketinde, kazanılmış haklarımızı ortadan kaldıran düzenlemelerin yanında, kamuda istihdamı emekli olanların yerine alınacak personelle sınırlandırarak genç istihdamın önünü kapatmış ve artık bir ağır angarya haline gelen kamudaki iş yoğunluğunu içinden çıkılmaz hale getirmiştir. Bilindiği üzere, 3 gün önce Bülent Ecevit Üniversitesinden mezun olan öğrenciler ülkedeki marketler zincirlerine atandıkları yönünde ironik paylaşımlar yapmışlardır. Biz açıklanan tasarruf paketinin bizlerin kazanılmış haklarımızın ortadan kaldırılmasının dışında bir amaç gütmediğini çok iyi biliyoruz.

Yaşadığımız krizden kimler ceplerini doldurup, servetlerine servet kattıysa krizin bedelini de onların ödemesi için mücadeleyi büyüterek sürdüreceğimizi buradan ilan ediyoruz”