Devrim Dural, Çağlayan’ı eleştirdi: “Hakkaniyetsiz ve doğru değildir” Devrim Dural, Çağlayan’ı eleştirdi: “Hakkaniyetsiz ve doğru değildir”

Zonguldak Valiliği önünde gerçekleşen törenle, 14 Mayıs Eczacılar Günü kutlandı. Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törene, 17.Bölge Zonguldak Eczacı Odası Başkanı Ayşegül Kara ve birçok eczacı katıldı. Tören, çelenk sunumu ve saygı duruşuyla başladı, ardından İstiklal Marşı okundu.

Kara, yaptığı konuşmada, eczacılığın önemine vurgu yaparak, "Eczacı varsa hayat var" dedi. Mesleğin tarihsel önemine dikkat çeken Kara, 185 yıldır süregelen bir geleneği kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Konuşmasında, eczacıların sağlık sistemindeki kritik rolüne vurgu yaparak, sağlık hizmetlerinin güvenilirliği ve erişilebilirliği için çaba sarf ettiklerini söyledi. Ayrıca, ülkedeki sağlık harcamalarının önemine değinerek, ilaçlara erişimin sağlanması gerektiğini vurguladı.

Kara, eczacıların her zaman toplumun sağlığı için çalışmaya devam edeceğini ifade ederek, Bilimsel Eczacılık Günü'nü kutladı ve meslektaşlarına teşekkür etti.

Muhabir: Ersen Berk Çelik