BEUN Rektörü Özölçer Fransa'da EAIE 2024 Yükseköğretim Fuarı'na katıldı BEUN Rektörü Özölçer Fransa'da EAIE 2024 Yükseköğretim Fuarı'na katıldı

TSO binasında gerçekleşen toplantıya Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Zonguldak Milletvekilleri Saffet Bozkurt, Ahmet Çolakoğlu, TSO Başkanı Metin Demir, belediye başkanları ve TSO üyeleri katıldı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya geldi. TSO Binasında düzenlenen toplantıda konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Anadolu Şehir Buluşmaları  çevresinde Zonguldak ve ilçelerinde program yapıyoruz. Ereğli'de bir kaç program gerçekleştirdik. Oradan buraya geldik TSO Yönetim ile bir aradayız. Zonguldak doğalgaz  ile birlikte mükemmel bir ivme yakaladı. Bugün doğalgaz keşfinin 4 yıl dönemi. Bu doğalgaz keşfi Türkiye'nin dönüşüm çok önemli. Zonguldak bir enerji merkezi haline geldi. Türkiye dünyada sekizinci sırada yer alıyor. Zonguldak aynı zamanda çelik merkezi haline geliyor. Sultan Abdülhamite dayanan proje hayata geçti. Filyos Liman projesinde liman kısa sürede dolarak çok güzel bir ivme kazanacak. 15 yılda 2 tane çok büyük limanımız var bunlardan biri Filyos Zonguldak her yönüyle merkez haline geliyor. Serbest bölgenin genişleme anlamında bir küçük sanayi sitesi kurma anlamında biz bu konuda Zonguldak adına her türlü desteği vermek anlamında her türlü yanında olacağız" dedi.

ESNAFLARA 50 MİLYONLUK HİBE DESTEĞİ

Zonguldak'a AK Parti döneminde çok büyük yatırım yapıldı. 2024 yılının ilk döneminde Yaklaşık 700 milyon civarında kredi desteği verdik. Zonguldak Esnaf kefalet birliğinin bizlerden istediği 50 milyonluk kredi desteği isteği vardı. Bunu yarın itibariyle hayata geçiyoruz. 3 yıl vadeli bu destek Zonguldak Bartın ve Karabük için hayırlı olsun. "şeklinde konuştu.

Bakan Polat Tsoda 2

Muhabir: Sertaç Özdemir