Zonguldak’ta özellikle son iki yıldır tezgâhlarda balık ya yok, ya da aşırı fiyattan satılıyor. Bu nedenle de vatandaş balık yemeden sezon geçiriyor. Geçtiğimiz sezon aşırı pahalılıktan vatandaş yeterince balık satın alamadı. Ayrıca satılan baylıklar da gereği gibi avlanmamı ve standartlara uygun olmayan balıklardı. Tezgâhlarda bol bol yasal boy ve ağırlıktan küçük istavrit, hamsi, çinekop ve palamutlara rastlandı. Mezgit yavruları da bunlardan eksik kalmadı.

Hastanede alkol dolumu sırasında yapılan şaka hayatını kararttı Hastanede alkol dolumu sırasında yapılan şaka hayatını kararttı

Bu gidişle balık neslinin tamamen tükeneceğini belirten vatandaşlar yetkililerden bu konunun kesin olarak çözüme kavuşturulmasını bekliyorlar. “Çocuklarımız balığı tanımadan büyüyecek” şeklinde görüşlerini açıklayan vatandaşlar Eylül ayı ile başlayacak olan balık avı mevsiminde balık katliamına son verilmesini de arzu ediyorlar.

Bunun için balıkçıları ve trolcüleri şimdiden uyarılmasını isteyen vatandaşlar bunların ayrıca eğitimden geçmesi gerektiğini de vurguluyorlar.

Balık 2024 1

Muhabir: Sermet Aksu