Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 2010 yılından bu yana yarı profesyonel olarak uygulanan Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden komşu Bartınspor’un, Zonguldaklı başkanı Serkan Yurtaçan, hedeflediği 3. Lig yolunda kolları sıvadı. Genç Başkan, kırmızı-siyahlı kulüpte 3’üncü başkanlık döneminde şampiyonluğa ulaşıp camianın uzun yıllar süren 3. Lig özlemine son vermek istiyor.

Bartınspor’un geçen hafta sonu yapılan seçimli genel kurulunda başkanlığa seçilen Zonguldaklı iş insanı Serkan Yurtaçan, 1 yıl aradan sonra yeniden oturup 3’üncü döneme başladığı başkanlık görevini kupa ve şampiyonlukla taçlandıracak.

En son 2021-2022 sezonunda başkanlığını yaptığı Bartınspor’u, Kayseri’deki finallerde 3. Lig’in kapısına kadar taşıyan fakat yaşanılan talihsizlikler üzerine hedefe ulaşamayan Kırmızı-Siyahlı başkan, “O sene, bu sene” mantalitesiyle başladığı 3’üncü başkanlık döneminde adeta gemileri yaktı.

Yeni sezon öncesi şehrin ve camianın desteğini arkasına alan Zonguldaklı Başkan, 29 kişiden oluşturduğu yönetim kuruluyla birlikte 2024-2025 sezonu yapılanmasına başladı. İlk etapta teknik direktör konusunu çözüme kavuşturacak olan Yurtaçan ve kurmayları, ardından hocanın da içinde olacağı transfer komitesiyle birlikte yeni sezon kadrosunu oluşturacak.

İlk iki başkanlık döneminde büyük deneyim kazanarak tecrübeli başkanlar arasına giren ve Bölgesel Amatör Ligin temel yapısı ile nasıl bir futbolcu profili gerektirdiğini çok iyi bilen Serkan Yurtaçan, bu doğrultuda oluşturulan bütçe dahilinde her mevki için nokta transfer hamleleri gerçekleştirip kusursuz bir takım ortaya çıkaracak.

3. LİGİ ÇOK ERTELEDİK, BU SEZON MUTLAKA ÇIKMALIYIZ

Teknik direktörün belirlenmesinin ardından Temmuz ayıyla birlikte iç ve dış transferin startını verecek olan Zonguldaklı Başkan, verdiği özel röportajda, Bartın şehrinin ve Bartınspor’un profesyonel ligi artık fazlasıyla hak ettiğini, uzun yıllar süren özleme bu sezon Allah’ın izniyle son vereceklerini ifade etti.

Bartınspor’da daha önce iki dönem başkanlık yaptığını, son başkanlık döneminde 3. Ligin kapısından döndüklerini anımsatan Başkan Yurtaçan, “Bizim Bartınspor’a olan bağlılığımızı herkes biliyor. Biz bu renklere gönülden bağlıyız. Daha önce iki farklı dönemde başkanlık yapmıştım. 2021-2022 sezonunda şampiyonluğa doğru giderken nelerin yaşandığını herkes biliyor. Takımımız şampiyonluğa doğru ilerlerken önümüzü kesmek için çok uğraştılar. Maalesef güçlü lobilere yenildik. Bir yıl ara verdikten sonra 2024-2025 sezonu için yeniden göreve talip olduk. Bu konuda şehirden “geri dön” baskısı vardı. Bartınspor’umuz için elimizi taşın altına koyduk. Yeniden kulübümüzün başındayız. Bartınspor’da şampiyonluk yaşamak içimde bir uktedir. 2021-2022 sezonunda yarım kalan bir şampiyonluk hikayemiz var. Bu hikayeyi tamamlamak için tekrar geri geldik.” dedi.

BİRLİKTELİĞE ÇOK İHTİYACIMIZ VAR

Yeni sezonda tek hedef düşüncesinin 3. Lig olacağını aktaran Başkan, “Bu yoldan artık geri dönüş yok. Yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte tek hedefimiz, tek düşüncemiz şampiyonluk olacak. Şampiyonluk yolunda ilerlerken şehrin dinamiklerinin de yanımızda olmasını istiyoruz. Birlik, beraberliği sağlayıp tek yumruk olabilirsek, Bartınspor’umuzu şampiyon yapıp hiç Play-Off’a kalmadan direkt 3. Lige çıkarabiliriz. Taraftarımız yanımızda olsun. Maddi destekle birlikte tabiiki de manevi desteğe ve güce ihtiyacımız var. Manevi gücü sağlayacak olan taraftarımızdır. Tribünlerdeki birliktelik bize artı güç verecektir. Şimdiden Bartınspor’un etrafında toplanmalıyız. Bu şehir, bu takım artık 3. Ligde olmalı. Biz profesyonel ligi fazlasıyla hak eden bir camiayız.  İnşallah sezon sonunda adımızı 3. Lige yazdıracağız.” şeklinde konuştu.

SPOR SERVİSİ

Zonguldakspor’un Süper Ligde olması spor turizmini canlandırır, kentin vizyonunu değiştirir Zonguldakspor’un Süper Ligde olması spor turizmini canlandırır, kentin vizyonunu değiştirir

Editör: Hüseyin EKİNCİ