Zonguldak

Başkan Dökmeci: “Afeti Kazasız ve Belasız Atlattık!”

Kozlu Belediye Başkanı Altuğ Dökmeci, üç gün süren sağanak yağış ve fırtınanın ardından Zonguldak halkına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Abone Ol

Kozlu’nun en çok yağış alan ilçe olduğunu vurgulayan Dökmeci, “Bütün çalışma arkadaşlarıma, en üst amirimden temizlik işleriyle görevli arkadaşlarıma kadar hepsine binlerce kere teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Dökmeci, 250 personelin 24 saat esasına göre çalıştığını, kriz masasında görevli tüm müdürler, başkan yardımcıları ve koordinatörlerle birlikte gece yarısına kadar görev yaptıklarını ifade etti. “En son gece 02.00’de ayrıldık” diyerek ekibin özverisini dile getirdi.

Dökmeci, “Çarşı içinde 8 esnafımızdan bilgi aldık ama genel anlamda Allah’a çok şükür ki can kaybı yaşanmadı. Hiç kimsenin burnu bile kanamadı” diyerek iyi bir yönetim ve ekip çalışmasıyla bu durumun sağlandığını belirtti. Ayrıca Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ve CHP İl Başkanı Devrim Dural’ın kendisini aradığını ifade ederek, teşekkürlerini iletti.

Başkan Dökmeci, aşırı yağışın Kozlu’daki altyapı sorunlarını daha da belirgin hale getirdiğini vurguladı. “290 milimetre yağış çok ciddi bir miktar. Böyle bir yağışı kaldırabilmek gerçekten zor” diyen Dökmeci, mevcut altyapının yetersiz olduğunu ancak bazı başarılı çalışmalar yapıldığını ifade etti ve altyapı sorunlarının çözümü için çalışmaların süreceğini belirtti.

Kriz masasında görev yapan personelin özverisini yineleyen Başkan Dökmeci, “Kriz masası sadece bir masa değil, tüm personelimiz kendi ekipleriyle birlikte elinden gelen her şeyi yaptı” dedi. Ayrıca vatandaşların bu zor günlerde gösterdiği anlayış için teşekkür ederek, “Birlikte daha güçlü bir Kozlu için mücadele ediyoruz” diye konuştu.

Başkan Altuğ Dökmeci, daha yaşanabilir bir Kozlu için çalışmaların devam edeceğini vurgulayarak, “Kazasız belasız atlatmış olmamız, kimsenin burnunun kanamamış olması bizim açımızdan kazanımlardan bir tanesidir. İş güvenliğine uygun şekilde çalıştığımız için mutluyuz” dedi. Ayrıca “Daha zor günler olmasın diye çalışmaya devam ediyoruz” diyerek vatandaşlara güvence verdi.