Bakan Işıkhan: İşverenlerimiz İŞKUR’a kayıtlı iş arayanlara mesaj gönderip, davet edebilecek Bakan Işıkhan: İşverenlerimiz İŞKUR’a kayıtlı iş arayanlara mesaj gönderip, davet edebilecek

Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu yaptığı açıklamada, “Bankalara borçlarını tahsil etmek için firat yaratılıyor. Bankalar en çok kar eden kuruluşlar. Ödeme güçlüğü içinde tüketicilerin kredi kartları ve ihtiyaç kredileri faizsiz yapılandırılsın” dedi.

Topaloğlu açıklamasında, “BDDK biz tüketicilerin ödediği vergilerle çok yüksek oranlarda maaş alan kurumdur. Bizlerin hakkını hukukunu koruması gereken kurum” diyerek şunları söyledi:

“Maalesef bankaları koruyan kollayan kurum haline gelmiştir. Bunu en somut örneği de tüm finans çevrelerinin bankaların BDDK başkan yardımcısının düğününde sıraya durmalıdır.

Evet bugün iktidar çok net biçimde sermayeden yana olduğunu onları koruyup kolladığı açıktır.

Oyları bizden alan iktidar, Bu ülkenin yoksul ve dar gelirli Tüketicilerinden topladığı vergileri Sermayeye aktarmaktadır. Bunu da BDDK ve TÜİK gibi kurumlar üzerinden yapmaktadır.

Bu durumu asla kabul etmiyoruz. BDDK acilen karar alarak kredi kartı borçları ve ihtiyaç kredi borçları faizsiz yapılandırılmalıdır. Biz her türlü fedakarlığı yaptık birazda çok fazla kar eden bankalar fedakarlık yapsın. Hükümet bu konuda derhal tutum almalı, gerekli  düzenlemeler yapılanmalıdır”

Kaynak: Bülten