Zonguldak

Bolat'tan esnaflara müjde! Yarından itibaren hayata geçecek

Ticaret Bakanı Ömer Bolat bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Zonguldak'a geldi. Bakan Bolat AK Parti ziyaretinde yaptığı konuşmada esnaflara müjde verdi.

Abone Ol

Ticaret Bakanı Ömer Bolat bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Zonguldak'a geldi. Bakan Bolat AK Parti ziyaretinde yaptığı konuşmada esnaflara müjde verdi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Zonguldak , Bartın ve Karabük esnafına müjde verdi. AK Parti İl Binasında yaptığı açıklamada Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliğine (TESKOMB) Genel Başkanımızla görüştük 50 Milyon TL finans desteği yarından itibaren hayata geçeceğini müjdesini verdi. 

Ticaret Bakanı Ömer Bolat yaptığı açıklamada "Teşkilat kadın kolları, gençlik kolları başkanları ve yöneticileri muhabbetle saygıyla sevgiyle selamlıyorum Ticaret Bakanı olarak bugün sabahtan bu yana iş yerlerini dolaştık.  Ereğli  oradan Zonguldak'a geldi.  biraz sonra hocaları Yaptıklarımızı anlatacağız. Inşallah gidiyorsa devam edeceğiz. Filyos Limanı  ve oradaki doğal gaz merkezini  incelemeler yapacağız. Biliyorsunuz biliyorsunuz biz de alan belirlendi. Zonguldak  benim hayatım boyunca  sadece plakasından dolayı en çok bilinen  il hüviyetinin dışında emeğin  Başkenti olarak, merkezi olarak bilinen bir şehrimizde emekçi kavramı, işçi kavramı, madenci kavramı Zonguldak'la özdeşleşmiştir.  Bütün bu alın teri döken emekçi kardeşlerimizden Allah razı olsun rahmeti rahmana kavuşanlara Cenabı Allah'tan rahmet diliyoruz.  Yüzlerce maden şehidi olan bir  vilayetimiz  ve  aşağı yukarı çok sayıda aile lider şehit olmuştur.  Allah'a şükür yeni teknikler, teknolojik gelişmelerle bu maden kırsalları en azından  indirgendi.  Yine Zonguldak taş kömüründen sonra doğal gaz keşfiyle beraber ülkemizin ve şu anda enerji haline geldi doğal gaz Türkiye'nin enerji faturası, ithalat faturası olacak. Türkiye'mizde çok büyük katma değer sağladılar.  ve iyi noktaları, geleceğiniz  çok yakındır Allah'ın izniyle. İki gün önce Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız burada incelemeler yaptı.  limanının iş yerlerinin artması serbest bölgenin işleticisi şirket ile anlaşma imzalandıktan sonra fabrikaların  daha sonra kurulmaya başlanmasıyla  veya bunun da doğal gazın  giderek artan bir miktar için doğal gaz ihtiyaçlarını karşılamasıyla gelecekte inşallah bambaşka bir Zonguldak ortaya çıkacak. Zonguldak üretimiyle, alın teriyle, emekçisiyle  Türkiye'mizde çok şey vermiştir. Bu anlamda  gerçekten çok hafif bir güzide şehrine  AK Parti'nin bu şehre çok büyük hizmetleri oldu. Bugüne kadar  ve  Türkiye'nin yirmi bir yıllık büyük refah  gelişmesinde modernleşmesinde, yenileşmesinde, refah ve tadına olmuştur. Hem de Zonguldak bu gelişmelerden faydalanmıştır. Daha çok yapacak işlerimiz var.  Yaklaşık on bin esnafımız var.  Biraz sonra onlarla da toplantı yapacağız. Bu vesileyle  burada şimdi bir müjde vermek istiyorum.  gelmeden önce TESKOM  Genel Başkanımızla görüştüm. İnşallah Zonguldaklı esnaflarımız da Karabük ve  Bartın'da dahil esnaf  birliğinin istediği 50 milyon liralık   finans desteğini  yarın göndereceğiz