Spor

Bölgesel Amatör Lig hakkını kaybeden Kozlu Belediyespor, Süper Amatör Ligden başlayacak

Zonguldak ve Kozlulu gençlerin ağırlıklı olduğu bir kadro oluşturacaklar

Abone Ol

Amatörün köklü kulübü Kozlu Belediyespor, 2024-2025 Süper Amatör Lig sezonuna katılım kararı oldu. Yeniden yapılanma kapsamında Mayıs ayında gerçekleştirdiği kongre ile yeni bir yönetim kurulu oluşturan Yeşil-Beyazlı kulüp, bir yıl aradan sonra yeniden dönüş yapacağı yeşil sahada, Zonguldak ve Kozlulu gençlerin ağırlıklı olacağı bir kadro ile mücadele edecek.

Geride kalan 2023-2024 sezonunda katılım hakkı olmasına rağmen dönemin Kozlu Belediye Başkanı aynı zamanda Kulüp Başkanı Ali Bektaş’ın, ekonomik krizi gerekçe göstererek aldığı karar doğrultusunda Bölgesel Amatör Ligden çekilen Kozlu Belediyespor, bu radikal karar üzerine, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Amatör İşler Kurulu talimatları kapsamında direkt olarak küme düştü.

Statü gereği yarı profesyonel lig olarak adlandırılan Bölgesel Amatör Lig hakkını kaybederek yerel düzeydeki Süper Amatör Lige gerileyen Kozlu Belediyespor, 2024-2025 sezonunda amatör ligdeki yerini yeniden alacak.

Mayıs ayında gerçekleştirdiği kongre ile Kozlu Belediye Başkanı Altuğ Dökmeci öncülüğünde, Oktay Sarıahmet, Burak Baki, Hüseyin Demir, Mehmet Hatipoğlu, Şaban Kobalas, Yusuf Yiğit, Alper Şahin ve Adem Çetin’den oluşan yeni bir yönetim kuran Kozlu Belediyespor, artık tamamen yeni futbol sezonuna odaklandı.

As Başkan Oktay Sarıahmetoğlu’nun diğer yönetim kurulu üyeleriyle birlikte bizzat ilgileneceği futbol şubesi, Zonguldak ve Kozlulu gençlerin ağırlıklı olacağı bir kadro kurup Süper Amatör Ligde yarışmacı bir takım olacak. Yeni sezonda gençleri önemseyen bir kulüp anlayışıyla öne çıkacak Kozlu Belediyespor, yarışmacı takım kimliğinin yanı sıra yetiştirici bir takım sorumluluğu da üstlenecek.

SPOR SERVİSİ