Zonguldak

Boşuna masraf!

Kaldırım kenarlarına usulsüz parkın önlenebilmesi için konulan plastik işaretleri kırmayı alışkanlık haline getirenler var

Abone Ol

Zonguldak Belediyesi başta olmak üzere ilgiler özenmiş, bezenmiş, hazırlamışlar ve kent merkezinde trafik akışının daha düzenli sağlanması izcin çizgiler çekip, usulsüz parkların önlenmesi için de işaretler koymuşlar.

Plastik işaret direkleri şeklinde kaldırım kenarlarına dikilen bu uyarı niteliğindeki “park yapılmaz” işaretlerini ne yazık ki bazı sorumsuz sürücüler üstlerinden geçin kırıyorlar.

Hatta bunların üstlerine bile araçlarını park edenler görülüyor. Çünkü bunlar plastik olduğundan en ufak bir darbeyle kırılıp fonksiyonlarını yitiriyorlar. Bu durumda da bunlara harcanan para boşuna masraf olarak ortaya çıkıyor.

Tüm bu işaretler ve yol çizgilerine çizilen çizgilere rağmen hala kaldırım kenarlarına park eden sürücüler ise bu kentin yüz karası niteliğindeler. Trafiğin de tıkanmasına neden olan bu şekildeki usulsüz parkların para cezalarıyla cezalandırılması ise vatandaşların dileği.