Kadınlar Süper Ligi’nde 2024-2025 sezonu statüsü yayınlandı. Kadın futbolunda en üst profesyonel lig olarak uygulanan lig, geçen sezon olduğu gibi tek grupta 16 takımın katılımıyla oynanacak. 

Christoph Daum hayatını kaybetti Christoph Daum hayatını kaybetti

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından açıklanan statüde yer alan katılım şartnamelerinde belirtilen cezalar doğrultusunda, bir sezon boyunca ikinci defa müsabakaya gelmeyen, müsabaka sahasına gelmekle beraber müsabakaya çıkmayan veya müsabakayı terk eden takımlara 200 bin TL para cezası verilecek. Bunun dışında söz konusu takım, ligden ihraç edilerek bir alt lige düşürülecek.

Diğer taraftan, 2024-2025 sezonunda Kadınlar Süper Ligi’ne katılma hakkı bulunan kulüplere, 2025-2026 sezonunda ilgili lige katılma zorunluluğu getirildi. Bu zorunluluğa uymayan kulüpler hakkında bir alt lige düşme cezası uygulanacak.

TAKIMLAR BELLİ OLDU

Kadınlar Süper Ligi’nde 2024-2025 sezonunda mücadele edecek takımlar belli oldu. Zonguldak’tan Ereğli Belediyespor’un temsilcimiz olacağı ligdeki diğer takımlar, Galatasaray, Trabzonspor, Fenerbahçe, Beşiktaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET GSK, Beylerbeyi SK, Gaziantep ALG Spor, Fatih Karagümrük, Hakkarigücüspor, Amed Sportif, Fatih Vatanspor, Gaziantep ASYA Spor, Hatayspor, Bornova Hitabspor ve Ünye Gücü FK şeklinde oluştu.

Söz konusu takımlardan 13’ünü mevcut takımlar oluştururken, Bornova Hitabspor ve Ünye Gücü FK 1. Ligden yükseldi, 6 Şubat 2023 depremi nedeniyle haklarını bir yıl dolduran Hatayspor lige yeniden dahil oldu.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ