Zonguldak'ta Aile ve Sosyal Hizmet kuruluşlarına habersiz denetim Zonguldak'ta Aile ve Sosyal Hizmet kuruluşlarına habersiz denetim

Zonguldak Kozlu yolu üstünde bulunan ve halk arasında “kızlar Plajı” olarak adlandırılan kumsalda bilindiği gibi cankurtaran yok. Bu konuda belediye ile Özel İdare arasında sorun. Çünkü plaj özel idarenin sorumluluğu altında. Hal böyle olunca da belediye buraya bir cankurtaran koyamıyor, özel idare ise hiç koyamıyor. Bu durumda da belediye sahil kenarına sorumluluğu tamamen üstünden atmak için bir uyarı levhası koyarak plajda cankurtaranın bulunmadığını, denize girmenin tehlikeli olabileceğini vatandaşlara duyuruyor.

Ama bizim halkımız bilindiği gibi yasaklara uymamaya meyilli ve bu nedenle de kendini kahraman zanneden bir toplum. Çoğunluğumuz böyle. Siz istediğiniz kadar vatandaşı uyarın durun, vatandaş “bize bişey olmaz, alt tarafı deniz kenarı” diyerek işin üst tarafı olan boğulma tehlikesini görmezden gelmeye devam ediyor.

Bürokrasi denen uyumsuzluk vatandaşın canına kastetmeye de devam edecek gibi görünüyor. Bu konularda  kurumlar arasında koordineyi sağlamakla görevli olanlardan ise ses çıkmıyor.

Kızlar Plajı 24 07 2024 (1)

Kızlar Plajı 24 07 2024 (2)

Muhabir: Sermet Aksu