Aniden bastırdı, vatandaşlar hazırlıksız yakalandı Aniden bastırdı, vatandaşlar hazırlıksız yakalandı

Zonguldak'ta çöken hastane yolu inşaatına dolgu malzemesi taşıyan 20 tonluk kamyonlar virajlı ve dik rampayı geri geri çıkıyor

Zonguldak kent merkezinden Göğüs Hastalıkları Hastanesine çıkan Hayri Bey Sokak yolu bilindiği gibi virajlı ve dik bir rampa.

Bu rampa üzerinde bulunan yol geçtiğimiz aylarda istinat duvarının yıkılması sonucu bir bölümü çökmüş ve bu nedenle de trafiğe kapatılmıştı.

Yolun ihalesi yapılarak onarımına başlandı, şimdi vatandaşlar çalışmaları ilgiyle izliyor. Bu çalışmalar kapsamında inşaat mahalline hafriyat ve dolgu malzemesi taşıyan kamyonlar da en çok izlenen olaylar arasında. Çünkü bu kamyonlar inşaat alanında manevra yapabilecekleri bir alan olmadığı için taşıdıkları dolgu malzemesini dökebilmek amacıyla yolu geri geri çıkıyorlar.

Damperlerinde en az 20 tonluk malzemeyle bu virajlı rampayı geri geri çıkmak da maharet istiyor. Kamyonları kullanan şoförler ise bu rizikolu araç kullanımını hemen hemen her gün gerçekleştiriyorlar ve bu ustalıklarıyla da birer madalyayı hak ediyorlar.

Madalyalık Şoför 2024 (2)

Madalyalık Şoför 2024 (1)

Muhabir: Sermet Aksu