Zonguldaklı teknik adam Cahit Terzi tarafından işletilen ve kentin gözdesi olmayı başaran Bakacakkadı 100. Yıl Ecopark Otel, turizm belgesi  verilmemesi sonrasında ruhsatın olmaması nedeniyle kapatıldı. Kültür Bakanlığı’na belge için birçok kez başvuru yapan Cahit Terzi, son olarak ruhsatın iptal edilmesi durumuyla karşı karşıya kaldı.  Ruhsatın belediyeden Kültür ve Turizm Bakanlığı’na geçmesinin ardından ruhsatın iptal edilmesiyle de işletme mühürlenerek kapatıldı.

KİRALAMASI YASAKKEN KİRALADI!

100.yıl Vakfı Onursal Başkanı Cemil Çakmaklı’nın turizm belgesinin verilmemesi konusunda bakanlık ile görüşmeler yaptığı ve bu konuda etkili olduğu iddia edilirken, kiralanması yasak olan bir yeri de kiralayarak kanunsuzluk yaptığı öne sürüldü.

ALINAN PARADAN BAKANLIĞIN HABERİ YOK!

Öte yandan Cemil Çakmaklı, vakfın devletten kiraladığı alan olan 100. Yıl Tesisleri için vakfın şirketi üzerinden Cahit Terzi ile 5 yıllık sözleşme imzaladığı öğrenildi. Kira sözleşmesi olmasına rağmen farklı yollarla işletmenin tesisten çıkması için çabalayan Çakmaklı’nın aldığı kiradan ve miktarından da bakanlığın haberinin olmadığı öğrenildi. Terzi’nin yasal olmamasına rağmen aylık 160 bin lira kira ödediği ortaya çıktı. Durumdan bihaber olan Turizm ve Kültür Bakanlığı’nın da Cemil Çakmaklı’dan ödeme almadığı bilgisi edinildi.

SADECE SPOR İÇİN KULLANILACAKTI!

Tahsin Erdem; Fedakar öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum Tahsin Erdem; Fedakar öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum

Orman Bakanlığı’dan ücretsiz olarak sportif faaliyetler sebebiyle “vakfa ticari hiçbir faaliyet yürütemez” kaydıyla kiralanan Bakacakkadı 100.yıl tesislerini uzun süredir çeşitli iş insanlarına otel ve konaklama alanlarında kiralanıyordu. Son olarak tesisi Cahit Terzi’ye kiralanan yer bir süredir turizm işletmesi olarak faaliyet gösteriyordu. Cahit Terzi yaşanan olumsuzlukların ardından bakanlıkla görüşmeye gittiğinde ise alanın kiralanmasının yasak olduğunu öğrendi.

OTELİ YAĞMALAMALARI İÇİN ADAM GÖNDERDİ!

Ancak işletmenin oturması ve bölgeye katkı sağlanmasının ardından 100. Yıl Vakfı Başkanı Cemil Çakmaklı’nın Cahit Terzi ve otel çalışanlarına rahatsızlık verdiği de diğer iddialar arasında yer aldı. Geçtiğimiz aylarda para karşılığında oteli dağıtmaları ve yağmalamaları nedeniyle bir grup insanı da gönderdiği öne sürülen Cemil Çakmaklı ile ilgili Bakacakkadı belde vatanadaşları da şikayetlerini dile getirdi. Vatandaşlar, Çakmaklı’nın herkese borcu olduğunu ve tesisleri kötü amaçlı kullanmak istediklerini dile getirdiler.

MALZEME ÇIKIŞI SIRASINDA SORUN YAŞATTILAR!

Bakacakkadı Belediyesi zabıta ekipleri bugün 100. Yıl Ecopark Otel’e gelerek mühürleme işlemini yaptı. Ayrıca Cahit Terzi’nin kendisine ait olan malzemelerin çıkışı sırasında vakfın çalışanı olan güvenlik görevlileri de zorluk çıkardılar.

Belde de çoğunlukla kadın olan 15 kişiye istihdam sağlayan otelin mühürlenmesi sırasında ise çalışanlar arasında duygusal anlar yaşandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan işletme sahibi Cahit Terzi, “Biz buraya 5 yıllık bir sözleşmeyle geldik. Sözleşmenin karşılığında yatırım yapılması gerekiyordu. O yatırımları Vakıf size söyledi. Yaptık. Yaptıktan sonra işler hale getirdik. Güzel çalıştı. 2.5 yıl bayağı çalıştı. 5 yıllık mukaveleyi sonunu beklemediler. Sebebi şu: burası iş yapmaya başladı. İş yapınca kendileri tekrar alıp başkalarına satmak için böyle bir yönteme başvurdular. Şimdi bizim buradaki pozisyonumuz, bizi kandırdıkları yönünde. Burada ticaret yasakmış. Ticaretin yasak olduğunu, orman bakanlığına gittiğimizde anladık. 35 yıldır burada ticaret yapılmasının yasak olduğunu bize Orman Bakanlığı'nda söylediler. Biz o zaman işin farkına vardık. Vakıf başkanı bunu biliyor. Zaten vakıf başkanı hem vakfı kuruyor hem de şirketi kuruyor. Kendi şirketine 49 yıllığına kiralıyor. Kimse de bilmiyor.

Burada ticaret yapılmayacağını kimse bilmiyor. Ormanın burayı vermesinin sebebi spor çiftliği olarak verilmesi. Spor çiftliği yani bölgede çocuklara futbol, tenis, güreş, basketbol, tiyatro gibi etkinlikler yapılması için veriliyor. Ama bunlar yapılmadığı gibi, bir de ticaretten kiralanıyor. Geriye dönüp incelendiğinde zaten hep kira belgelerimiz var. Yatırdığımız dekontlar hepsi mevcut. Vakıf hakkında şikayetçi olacağız. Biz buraya 177 bin dolar yatırım yaptık. 3 tane ev sattık.” şeklinde konuştu.

Mahkeme sürecini başlatacaklarını ifade eden Terzi, tehdit edildiklerini de dile getirerek, “Buraya 3 kere mafya yolladılar. Zonguldak'tan 25 tane Romanyalı getirdiler. Çinçin bağlarından bir ekip getirdiler. Oraya gidip dağıtmalarını söylediler. Bu şekilde 3 tane mafya buradaki tehditler nedeniyle yollandı, ancak biz bunları kabul etmedik. Ayakta durduk, dik durduk. Bizim de Allah'a şükür arkadaşlarımız, dostlarımız var.

Kanuna saygı duyduk, kanuna sığındık. Karakol orada, mahkeme orada. Biz kanuni yollarla ilerledik. Biz diğer yollardan sadece kendimizi koruduk.” dedi.

Bölgeye ticari olarak büyük bir hareketlilik getirdiklerini söyleyen Terzi, “Hiç kimseye 1 lira borcumuz yok. Bir sürü insan çalıştırdık. Bölgeye çok para yatırdık, alışveriş yaptık. 2 milyonun üzerinde kira ödedik. Onların 30 yılda ödemediği 1 lirayı, biz 2.5 yılda 2 trilyonun üzerinde kira ödedik. Bunun devlet tarafından araştırılması lazım. Burada insanların canı yanmasın. Bir sürü insanın canını yaktılar. Bir sürü insanı itiraz ettirip yolladılar. Ev köy sattı, ellerinden aldılar. Buraya yaptıkları yatırımları aldılar. Tabii bu bize gelince aynı yöntemi yapmak isteyince biz buna karşı kendi haklarımızı kullandık. Kanunen haklarımızı savunduk. Şu an 2.5 yıldır buradayız. Kira sözleşmemize dayanarak buradayız. Şu an ticaret yapmayacağız ama burayı da terk etmeyeceğiz. Kira sözleşmemizin arkasındayız. Hukukun verdiği karara saygılı olacağız. Devlete güveniyoruz. Mahkemenin sonucuna göre işimize bakacağız.“

4E2E408B B5A6 4517 864F 36B1Aed048B9

Dcfb6443 F0C0 4F24 B021 A1B9Df9F939E

619433Fc 2E05 4E4C Ae1F 1F4Dd13E9D8B

Abd2Fc42 Bea7 46C9 8582 A96520A2Aa5D

2444E2C7 E490 4Ac5 B27F 4452Be1E8164

E78A141B 6671 4755 90E8 C0656A6B4E65

9905Cea7 F226 4505 Ae46 Dad4998Bdac0

Ee3Ccf88 2E74 49B7 B1A4 3D33Fbd1Da18

4Dff8Ccc 9705 4084 93E3 9907D7D56A4D

Muhabir: Fadime Yılmaz Elma