Bilindiği gibi ülkemizde milyonlarca insan yokluk ve sefalet çekiyor. Bu insanların bir kısmı da çöplerden buldukları atık gıdaları yemek zorunda kalıyor. Bir kısım insanlar da günlerini aç geçiriyor. Bunlar içinde milyonlarca okul öğrencisi de var.

Kültür ve Sanat Merkezi Kursları açılış töreni yapıldı Kültür ve Sanat Merkezi Kursları açılış töreni yapıldı

Hal böyleyken gelin görün ki hastanelerde hasta ve hasta yakınlarına yani refakatçılara çıkan yemeklerin önemli bir bölümü de çöpe gidiyor.

Bu görüntüler ZBEÜ Tıp Fakültesi Hastanesinden. Hasta ve yakınlarına çıkan yemeklerin bir bölümü tadına bile bakılmadan ya da bir kaşık alındıktan sonra çöpe gitmiş. Bunun adı ise tek kelimeyle vicdansızlık.

Yemekleri çöpe atanlar ise genelde tadını beğenmediklerini söylüyorlar. Oysaki hastanelerde çıkan yemekler öncelikle sağlık ve sıhhat doğrultusunda hazırlanıyor. Bu nedenle de tuz biber gibi bazı baharatlar bu yemeklerde yer almayabiliyor veya az bulunabiliyor. Öte yandan ZBEÜ Tıp Fakültesinde hasta ve hasta yakınlarına verilen yemekler ise bu işin uzmanlarınca denetlenip beğenilmiş ve lezzetleri kanıtlanıp tescil edilmiş yemekler.

Hastalara sağlıkları için beli bir diyet uygulaması karşılığında verilen yemekleri beğenmemek ise tek kelimeyle vicdansızlık ve cahillik. Hastanede yatanlar kendilerine verilen iyi bakım hizmetlerinin yanında bir de verilen yemekleri ünlü restoranların menülerinde bulunan yemeklerle karşılaştırıp aynı yemeklerin verilmesini istiyorlar. Doktorlar ise hastaların bu konuda bilinçsiz olduğu gerçeğini vurguluyorlar.

Çöpe giden yemekleri görenler ise üzülüyorlar ve buna “akıl tutulması” olarak yaklaşıyorlar. Hastalara bulundukları yerin lüks otel olmadığını, hastane olduğunu hatırlatıyorlar.

Bu arada bazı hastaların kendilerine verilen diyet yemeği yerine refakatçısının yemeğini yedikleri de gözlerden kaçmıyor. Bu da doktorların işini güçleştiriyor.

Muhabir: Sermet Aksu