AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem'in göreve gelir gelmez zam uygulaması ile ilgili açıklama yaptı.

Çağlayan, Enflasyonun çok üzerinde zam yapıldığını ifade ederek "Gerek dünya gerek ülkeler bizim ülkemiz de dahil bütün dünyayı kasıp kavuran pandemi krizinden sonrasında  enflasyona maruz kalmış durumda. Ülkemizde de geçtiğimiz aylar açıklandı. En yüksek noktaya çıktığı dönem yaşandı.

Halk pazarına ilgi arttı, yüzler güldü Halk pazarına ilgi arttı, yüzler güldü

Bundan sonrasında sıkı politikalarla mali politikalarla enflasyonla mücadele etmek için ciddi bir performans sergileniyor. Bu hususta da milletimizin güveni, Cumhurbaşkanımızla birlikte bir yıl öncesi, daha bir yıl oldu, öyle söyleyelim. Bunu halkımız oylarıyla gösterdi. Cumhurbaşkanımıza olan güveni. Ekonomik olarak Enflasyonla bütün dünya şu anda mücadele ediyor. Bizler de bununla mücadele etmeye devam ediyoruz. Bu tarihten sonrasında ekonomide enflasyonun hızla düştüğüne şahit olacağımız verilerle de sabit. Bunu bakan, maliye bakanımız zaten  paylaşıyor. Geldiğimiz noktada Zonguldak'ta belediyelerin yaptığı zamlar, evet biz bunları görüyoruz. Enflasyonun çok çok üzerinde zamlar yaptılar. Aslında dünyanın boğuştuğu enflasyonla bunlar bu enflasyonu kullanarak zaten enflasyon var. Bakın zam yapılıyor diyerek enflasyonun çok üzerinde zamlar yaptılar. Geçtiğimiz dönem Belediyeyi bizler yönetiyorduk. O zaman yapılan zamlarda diğer ilçe başkanlarının ben belediyenin önünde belediyenin önündeki merdivenlerde protesto dediklerini hatırlıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi'nin ilçe başkanı da vardı.  Cumhuriyet Halk Partisi'nin  belediye meclisinin grup başkan Vekilleri de oradaydı. Ama şimdi enflasyonun çok çok üzerinde zamlar yapıyorsunuz. Yani yüzde 300  zamlar, yüzde dokuz yüz zamlar yapıyorsunuz. Bunu da nereye dayandırıyorsunuz? İşte  dünyanın boğuştuğu enflasyona dayandırıyorsunuz. Enflasyon oranında zam yapsanız buna hiç kimse bir şey söylemeyecek. Ama siz enflasyonun çok çok Zamlar yapıyorsunuz. Gerekçeniz ne? Borcumuz var paranız yok.

BİZ BU SEHRİN İKİ YAKASINI BİRLEŞTİRDİK

Belediyeyi çok borçla aldıklarını iddialarina yanıt veren Çağlayan," Bakın arkadaşlar defalarca söyledik. Bizim aldığımızda borç daha fazlaydı. Hem borç ödedik, hem hizmet yaptık, hem belediyenin araç gereç teçhizatını aldığımız hibelerle yaptığımız çalışmalarla geliştirdik. Aslında çok Zonguldak üzerinde çok sıkıntılı bir belediye değil. Fakat ağızlarında pelesenk olmuş, borcumuz var, borcumuz yok. Yani  bir borç üzerine bir  gelir üzerine kurguladıkları bir belediye yönetimi söz konusu. Yani defalarca söyledik. Ya çöp Toplanmıyor şehirde. Borcumuz var diyorlar. Yani personelim var. Borç çöpü toplayabilirsin. Iyi organize edersen borcumuz var. Ya sular akmıyor. İnsanlar duş alamıyor. İnsanlar suyu ısıtıp da duşa giremediklerinden bahsediyor. Şikayet ediyor borcumuz var diyor. Yani siz buraya  hizmet etmek için geldiğinizi söylediniz. Üç yemeğe 50 liraya vereceğiz dediniz. İki tane poğaçayı elli liraya satmaya başladınız. Halkındır plajlar para alınamaz diye diye diye yıllardır laf söylediniz. İlk geldiğinizde yaptığınız işler  halkın plajlarıdır dediğiniz yerlerde giriş ücretlerini yüzde iki yüzlere varan  zamlar yapmak. Bu zamlar vatandaşımızın takdirinde zaten. Bunlar bunları değerlendiriyorlar. Fakat yapılan işler doğru değil. Ben şunu o zaman o dönem zamlar yapıldığında belediyenin önüne gidenleri eğer samimilerse tekrar belediyelerin önüne gidip kendi belediye başkanlarını uyarmaları gerekiyor. Sadece ve sadece ekonomi üzerine belediyecilik yürütülmez. Belediyenin iki yakasını bir araya getirmekten bahsediyorlar. Sürekli yani sizden önceki belediye başkanı, sizden önceki dönem şehrin iki yakasını, üç yakasını bir araya getirdi. Bırak belediyenin yakasını bir araya getirin. Şehrin yakasını şu anda yaptığınız işler, verdiğiniz sözleri, onun yaptıkları üzerinden getiriyorsunuz. Götürmeye çalışıyorsunuz. Bu doğru değil" şeklinde konuştu.

Muhabir: Sertaç Özdemir