Çaycuma Belediyesi Toplam Kalite Yönetimi Sistemi’nde çıtayı sürekli yükseltiyor. Geçtiğimiz yıllarda ISO 9001 kalite bayrağını gönderine çeken Çaycuma Belediyesi sonraki denetimlerden de başarıyla geçip gönderindeki bayrağı dalgalandırmayı sürdürdü.  Kalite Yönetim Sistemi’nde bölgesinde lider olma özelliğinin yanı sıra diğer belediyelere de örnek olan Çaycuma Belediyesi, ISO EN 50001 Enerji Sistemi Standardı eğitimlerini de tamamlayarak belgeleme aşamasına getirdi.

Çaycuma'da çocuk koruma ve kadına yönelik şiddetle mücadele toplantısı Çaycuma'da çocuk koruma ve kadına yönelik şiddetle mücadele toplantısı

BAŞDENETÇİSİ MAKİNE MÜHENDİSİ İBRAHİM TECER STANDARDA İLİŞKİN EĞİTİM VERDİ

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başdenetçisi Makine Mühendisi İbrahim Tecer’in verdiği eğitime, belediyenin mühendis, mimar, tekniker kadrolarında yer alan 21 teknik eleman katıldı. Enerji verimliliğini yükseltmek için gerekli süreç ve sistemleri oluşturmak, bunların uygulanmasını ve sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla Belediye Meclisi Salonu’ndaki yapılan eğitime katılanların tamamı  “iç tetkikçi” unvanı da kazandı.

TÜM YAPILARIN ELEKTRİK KULLANIMINA DAHİL MALZEMELERİ GÖZDEN GEÇİRİLDİ

Bu kapsamda aralarında hizmet binası, spor merkezi, arıtma tesisi, atölyeler, kreş ve çocuk yuvasının da olduğu 15 yapının makine teçhizatı, iklimlendirme sistemleri, panolar gibi elektrik kullanımına dahil tüm malzemeler gözden geçirildi. İlgili personelin katılımı ile gerçekleşen teknik değerlendirme gezisi sonrasında yol haritası ve uygulama takvimi oluşturularak detaylı çalışmalara başlandı.

YENİ BAYRAK EYLÜL AYINDA ÇEKİLECEK

Enerji Yönetim Sistemi, giderek daha da önem kazanan enerjinin verimli kullanılması esasına dayanıyor. Enerji performansının sürekli olarak iyileştirilmesi için kuruluşların gerekli sistemleri kurmasını sağlayan sistemle Çaycuma’nın karbon ayak izini azaltılması da amaçlanıyor. Çaycuma Belediyesinin eylül ayı içerisinde gerçekleşecek belge sunumunun ardından, gönderine, ISO EN 50001 Enerji Yönetim Sistemi bayrağını çekmesi planlanıyor.

Çaycuma Belediyesi Kalite 2

Çaycuma Belediyesi Kalite 1

Kaynak: Bülten