Çaycuma Belediye Meclisinin eylül ayı toplantısında su tarifesini güncellemesinin ardından oluşan yoğun talep üzerine, vatandaşların eski tarifeden yararlanma süresi 20 Eylül Cuma günü akşamına kadar uzatıldı

Çaycuma Belediye Meclisinin eylül ayı toplantısında gündeme alınan “ek bütçe” kapsamında, su tarifesi güncellendi. İçme suyuna yapılan ortalama %50 zam üzerine, aboneler, artıştan etkilenmemek için geçen perşembeden itibaren Belediye veznelerine “su yükleme”ye koştu. Gün içinde sıraya girip üç defa yüklemek isteyen vatandaşların bile olduğu ilçede, Belediye, talebe cevap vermek için veznelerini akşam19.00’a kadar açık tuttu. Vezneler hafta sonu da açık kaldı.

ESKİ TARİFEDEN YARARLANMA SÜRESİ 2. KEZ UZATILDI

Belediye yönetimi, talebin yeni haftada da devam etmesi üzerine, daha önce 18 Eylül Çarşamba akşamı olarak açıkladığı “su yükleme” süresini, iki gün daha uzatarak 20 Eylül Cuma 19.00’a kadar yeniden uzattı.

EKONOMİK KRİZ VE AŞIRI ENFLASYON NEDENİYLE HESAPLARIMIZI TUTTURAMAZ HALE GELDİK

Belediye Başkanımız Bülent Kantarcı, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Son yıllarda yaşadığımız ekonomik kriz ve aşırı enflasyon nedeniyle hesaplarımızı tutturamaz hale geldik. Her yıl ek bütçe yapmak durumunda kalıyoruz. Giderlerin, özellikle de personel giderlerinin bütçe içinde yüksek oranlara ulaşması nedeniyle bu yılın eylül ayında yapılan ek bütçeyi meclisimizde görüştük. Belediye olarak gelirlerimizi arttırabileceğimiz gelir kalemlerimiz sınırlı. Bunların başında da, hiç istemesek de su tarifesinin güncellenmesi geliyor.” dedi.

VATANDAŞLARIMIZIN DİLEDİKLERİ KADAR SUYU 6 TAKSİTTE ALMASI MÜMKÜN

Kantarcı açıklamasına, “Mamafih Çaycuma’daki hemşehrilerimizin başka yerlerde olmayan bir imkânı var. Yeni tarife devreye girmeden, diledikleri kadar suyu eski tarifeden yükleyebiliyorlar. Ayrıca suyu kredi kartı ile 6 ay vadeli olarak alabiliyorlar. 2022’de yapılan zamdan sonra da benzerini yaşamıştık. Çaycumalılar halen, belki de bugünlere kadar 2022 öncesi tarifeye göre su kullanıyorlar. Şimdi de bu yoğunluktan anlaşılıyor ki, Çaycumalılar 2025’te de eski tarifeden su kullanacaklar.” diyerek devam etti.

GELEN TALEPLERİ GÖRMEZDEN GELMEDİK

Vatandaşların artışlardan etkilenmeden su stoklamasını teşvik ettiklerini söyleyen Başkan Kantarcı,  sözlerini, “Amacımız halkımızın hayatını kolaylaştırmak. Bu yüzden gelen talepleri görmezden gelmedik. Su yükleme işlemini kolaylaştırmakla kalmadık, yükleme süresini hafta sonuna kadar yeniden uzattık. Amacımız hiçbir zaman, yüksek fiyattan su satmak olmadı. Çaycuma halkı ile aramızda sanki zımni bir sözleşme var. Bizim ne yapmak istediğimizi hissederek gereğini her zaman yapıyorlar. Biz de Çaycuma için her hizmetimizde olduğu gibi, sürekliliğin esas olduğundan hareketle, sağlıklı ve kesintisiz içme suyu sağlamak için çaba sarf ediyoruz.” diyerek tamamladı.

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu'ndan Çaycuma'ya ziyaret Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu'ndan Çaycuma'ya ziyaret

Kaynak: Bülten