Zonguldak

Çayın tadı kaçtı; 7 buçuk liradan 40 liraya kadar çay var, kahve zengin işi oldu

Zonguldak’ta çay ocakları, kafeler, bahçeler ve kafe görünümlü çayhaneler düzeyinde uygulanan çay fiyatları vatandaşın keyfini kaçırıyor,

Abone Ol

Zonguldak’ta çay ocakları, kafeler, bahçeler ve kafe görünümlü çayhaneler düzeyinde uygulanan çay fiyatları vatandaşın keyfini kaçırıyor, çayın da tadını. Buralarda bir fincan kahve içmek ise artık zengin işi sayılıyor, kahve içenlere insanlar gıpta ile bakıyor.

Bunun nedeni ise gereken denetimleri gerçekleştirmeyen tem birimler ile tarife verirken kantarın topuzunu kaçıran meslek odaları.

“Nasılsa malzemeler zamlanıyor, yüksek tarife verelim de iki ayda bir zam yapmayalım” düşüncesiyle hareket eden meslek odaları ve bir kısım işletmeler vatandaşın gelir düzeyini hiç düşünmeden hareket ediyorlar.

Bu nedenle de kafeler sürekli boş, ancak 7 buçuk liraya çay satan çay ocaklarında ise yer bulunmuyor. Vatandaş ise 7 buçuk lirayı bile fazla buluyor ancak elinde yapacak bir şey olmadığı için susup oturuyor. Emekli ve asgari ücretli kesim ise kafelerin önünden sadece geçiyorlar, içeriye girebilmek gibi bir şansları ise hiç yok.