BEUN Mezunu Böyükarslan Uluslararası Türk Mutfağı Tanıtım etkinliğinde yer aldı BEUN Mezunu Böyükarslan Uluslararası Türk Mutfağı Tanıtım etkinliğinde yer aldı

Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş'ın danışmanı olduğunu iddia eden bir kişi, toplantı başlamadan önce hazırlık yapan yerel ve ulusal basın temsilcilerinden salonu terk etmelerini istedi. "Çekim yapmamızı engelliyorsunuz. Sizin çekim yapmanızı istemiyoruz. Toplantıya katılmanızı istemiyoruz. Lütfen dışarı çıkın," şeklindeki sözlerle basın mensuplarına müdahale eden bu şahsın tutumu, kısa süreli bir gerginliğe yol açtı.

Bu beklenmedik tavır karşısında Zonguldak basını, olayın saygısızca olduğunu belirterek, ortak bir tepki gösterdi ve salonu toplu halde terk etti. Basın mensupları, kendilerine yönelik bu tavrı protesto etmek amacıyla CHP Zonguldak İl Başkanlığı binası önünde toplandı ve bir açıklama yaptı. Basın, yaşanan bu durumun, basın özgürlüğüne ve toplantı özgürlüğüne karşı yapılmış bir müdahale olduğunu vurgularken, yerel basına yönelik böyle bir yaklaşımın kabul edilemez olduğunu belirtti.

Toplantının asıl amacı olan 'Eğitim Buluşmaları' programına gölge düşüren bu olay, Zonguldak yerel medyasında ve kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Basın temsilcileri, hem CHP yetkililerinden hem de Suat Özçağdaş'ın danışmanı olduğu öne sürülen şahıstan açıklama beklediklerini ifade ederek, yaşanan bu durumun çözülmesi gerektiğini belirttiler. Olayın ardından CHP Zonguldak İl Başkanlığı’nın nasıl bir adım atacağı merakla bekleniyor. 

Kaynak: Haber Merkezi