Zonguldak’ta 19 Eylül Gaziler Günü Töreni düzenlendi Zonguldak’ta 19 Eylül Gaziler Günü Töreni düzenlendi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, Kozlu Belediyesi'nden yapılan kesintilerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Dural, 2023 yılının Mart ayında başlayan kesintilerin yüzde 15'ten kademeli olarak arttığını ve en son yüzde 51,09'a ulaştığını belirtti.

İl Başkanı Dural, "Geçen ay yüzde 39 olan kesinti, bu ay yüzde 51,09'a çıktı. Bu oran, diğer belediyelerde olmayan, sadece Kozlu Belediyesi'nde yaşanan bir durumdur. Bu kesintinin neden bu kadar yüksek olduğunu açıklamanız gerekiyor.” dedi. Kozlu Belediyesi'nin 783 milyon liralık borcunun belediye bütçesinin çok üzerinde olduğuna dikkat çeken Dural, borçların makul bir takvim içinde ödenmesi gerektiğini vurguladı.

AK Parti İl Başkanı Çağlayan’a yanıt veren Dural, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan’ın Zonguldak Belediyesi’ni örnek göstererek yaptığı açıklamaları eleştirdi. Çağlayan’ın CHP’li belediyelere yönelik borç eleştirilerine yanıt veren Dural, "Cumhuriyet Halk Partili belediyeler, mevcut olumsuz koşullara rağmen borçlardan şikâyet etmeden hizmet üretmeye, maaşlarını ödemeye ve yatırımlar yapmaya devam ediyorlar. Eleştiriler hakkaniyetsiz ve doğru değildir. Borçları ödemeyeceğiz demiyoruz, ancak ödemelerin hizmetleri aksatmayacak şekilde yapılması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Fadime Yılmaz Elma