TÜİK Zonguldak Bölge müdürlüğü dış ticaret ile ilgili verileri kamuoyuna duyurmuş bulunuyor. Buna göre İhracat birim değer endeksi %1,4 azaldı. İhracat birim değer endeksi Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %1,4 azaldı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre gıda, içecek ve tütünde %0,6 arttı, ham maddelerde (yakıt hariç) %2,3 azaldı, yakıtlarda %2,3 arttı, imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) %1,9 azaldı.

İhracat miktar endeksi %2,8 azaldı

İhracat miktar endeksi Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %2,8 azaldı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre gıda, içecek ve tütünde %2,3 arttı, ham maddelerde (yakıt hariç) %9,0 azaldı, yakıtlarda %30,8 arttı, imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) %4,0 azaldı.

İthalat birim değer endeksi %2,0 azaldı

Çaycuma'da Sera OSB istişare toplantısı gerçekleştirildi Çaycuma'da Sera OSB istişare toplantısı gerçekleştirildi

İthalat birim değer endeksi Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %2,0 azaldı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde %7,7 azaldı, yakıtlarda %3,4 azaldı, ham maddelerde (yakıt hariç) %5,1 azaldı, imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) %3,1 azaldı.

İthalat miktar endeksi %4,4 azaldı

İthalat miktar endeksi Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %4,4 azaldı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde %19,5 azaldı, ham maddelerde (yakıt hariç) %6,6 azaldı, yakıtlarda %2,6 azaldı, imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) %1,5 azaldı.

Kaynak: Haber Merkezi