Uyuşturucu operasyonu! 21 şüpheli yakalandı, 8'i Beycuma cezaevine gönderildi Uyuşturucu operasyonu! 21 şüpheli yakalandı, 8'i Beycuma cezaevine gönderildi

Çağımızda hızla gelişen teknoloji ile birlikte dolandırıcılar da kendilerine yeni yöntemler bularak, vatandaşları mağdur ediyor.

Son günlerde vatandaşların telefonlarına sık sık gelen kısa mesajlara karşı avukatlar ve uzmanlar uyarıda bulundu.

“Uzlaşma ceza dosyanızın onay günüdür. Bilgi almak için arayınız” gibi içerisinde link bulunan mesajlar son günlerde vatandaşlara sık sık gelmeye başlaması şikayetlere yol açtı.

Sürekli değişik numaralardan benzeri mesajların geldiğini söyleyen vatandaşlar, yetkililerin duruma müdahale etmesini istedi.

Konuyla ilgili bilgi aldığımız avukatlar ve uzlaştırmacı olarak görev yapan uzmanlar ise vatandaşları bu mesajlara kanmamaları konusunda uyararak, “herhangi bir ceza dosyanız varsa, sizin dosyanıza atanan uzlaşmacı muhakkak telefonla kişiyi arayarak bilgi verir. Bu tür mesajlara kanmasınlar, mesajdaki linke tıklamasınlar. Büyük ihtimalle dolandırıcılık unsuru olarak, linke tıkladıklarında tüm bilgileri karşı tarafa aktarılacaktır. Bahse konu olan kişi ceza dosyasının olup olmadığını e-devlet üzerinden kontrol edebilir, ya da en yakın adliyeye başvurarak bilgi alabilirler” dediler.

Bununla birlikte yine sosyal medyadan tanımadığınız, irtibatta olmadığınız kişiler tarafından gönderilen resimlere ve linklere de tıklanmaması gerektiği vurgulandı.

Whats App Image 2024 06 13 At 13.57.29

Muhabir: Sertaç ÖZDEMİR