Zonguldak

Düğün yapacaklar dikkat! Bu haber sizi ilgilendiriyor

Zonguldak'ta düğün yapacak çiftler mağaza mağaza gezerek yuva kurmanın hesaplarını yapıyor.

Abone Ol

Yuva kurmak ve dünya evine görmek isteyen gençler ürünlere gelen zamlar karşısında ince eleyip sık dokuyor. Düğün öncesi mobilya almak isteyen çiftler yemek odası, oturma odası ve yatak odası almak için mağaza mağaza gezerek en uygun ürünü alıyor.

İşlerin her geçen yıla oranla düştüğünü ifade eden Mağaza sahibi Umut Korkmaz, model ve grupların 120 bin TL den başladığını ifade ederek 250 bin TL kadar çıktığını söyledi.

Önceki yıllara oranla vatandaşların artık tasarrufa gittiğini ifade eden Umut Korkmaz, " İşlerimiz çok şükür iyi ama eskisi kadar iş yok. Herkes tasarruf tedbirlerine gitti. Herkes zaruriyetten alıyor. Ya yuva kuracak olan alıyor. Ya da kırılan bozulan mecbur değiştirmek isteyen alıyor. Kredilerin, kartların kısıtlandırılması işleri çok etkiledi. Bu satışları düşürdü. Keyfe değer değişimler artık kalmadı. Bütçeleri olan alıyor fakat eskisi kadar değil.

Düğün alışverişi için Mobile beğenmeye il dışına çıkan vatandaşların olduğunu ifade eden Korkmaz, “Mobilya bakmak için il dışına gitmek başka illerden almaya giden çok oluyor. Fakat hem ürünlerin artması hem de nakliye ücretlerin artması nedeniyle fiyatlar daha da artıyor. O yüzden halkımız Zonguldak'tan almayı tercih ediyor. Çünkü nakliye fiyatları çok çok yüksek bu da bütçeyi arttıran bir etken olduğunu söyledi.