Zonguldak

Dünyaca ünlü gemi maketçisinin hayvan sevgisi

Zonguldaklı Kadri Dilmen’in hayvan sevgisi küçük yaşlarda başlamış ve hala sürüyor, semtinin sokak hayvanları onu görünce ayaklarına sarılıyorlar

Abone Ol

Zonguldaklı ve dünyaca ünlü gemi maketçisi Kadri Dilmen’in hayvan sevgisi de Zonguldak’ta herkesçe biliniyor.

Yaptığı gemi maketleriyle ünü ülke sınırlarını aşan, cumhurbaşkanlarından takdir gören Kadir Dilmen ruh sağlığını da sokak hayvanlarına borçlu olduğunu açık açık belirterek  “hayvan sevmeyen insan da sevmez, çalışmalarımdan sonra onlarla meşgul olarak, onları yedirip içirerek beynimi de dinlendirmiş oluyorum” diyor ve tüm vatandaşları hayvanlarla ilgilenmeye davet ediyor.

Semtinin sokak hayvanları da onu tanıyor ve her sokağa çıktığında koşup etrafında pervane oluyorlar, sevgisini karşılıksız bırakmıyorlar.

Boş vakitlerinde kendi eliyle müzik enstrümanları yaptığını da söyleyen Kadir Dilmen yeni neslin de aslında bu türden eğitimlerle vakit geçirmeyi sevdiğini ancak maddi olanaksızlıklar yüzünden fırsat bulamadıklarını belirtiyor.

Kadri Dilmen aynı zamanda çok iyi bir aşçı ve özellikle de deniz mahsullerini pişirme konusunda uzman. Dilmen ayrıca Zonguldak’ta iyi bir müzisyen olarak da takdir görüyor.