Zonguldakspor'un efsane futbolcuları arasında yer alan Halil Güngördü, nam-ı diğer Riva Halil, Zonguldak’ta bir kez daha gündem oldu. 2021 yılında kalbinde yaşadığı problem nedeniyle Bypass ameliyatı olan ve şuan yaşamını şuan huzur evinde  sürdüren efsane futbolcunun isminin, kentte herhangi bir sokak, cadde ya da bir spor tesisine verilmesi isteniyor. Sosyal medyada gündem olan konu üzerine kampanya başlatan kırmızı-lacivertli taraftarlar, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem’in bu konuya duyarlı yaklaşıp gerekeni yapacağına inanıyor.

1973-1974 sezonunda 2. Ligde şampiyon olarak Türkiye 1. Futbol Ligi’ne, şimdiki adıyla Süper Lige çıkan Zonguldakspor’un değişilmez ismi olan Halil Güngördü, kırmızı-lacivertli takımın tarihinde önemli bir yere sahip.

1966 yılında kurulan Zonguldakspor’a, aynı yıl Altınordu’dan transfer edilen ve 1970 yılına kadar aralıksız 4 yıl forma giyen Güngördü, kırmızı-lacivertli takımdaki başarılı futbolu üzerine 1970 yılında Eskişehirspor’a gitti. Eskişehir temsilcisinde 3 yıl forma giydikten sonra 1973 yılında Zonguldakspor’a tekrar geri dönüş yapan Halil Güngördü, ikinci Zonguldakspor döneminde şampiyonluk yaşayarak kariyerine kariyer kattı. Riva Halil, 1966-1970 ve 1973-1975 sezonlarında forma giydiği Zonguldakspor'daki futbolculuk geçmişinde 168 resmi müsabakayı çıkarken, rakip fileleri 71 kez havalandırdı. 

Futbolculuk kariyerinde yaşadığı şampiyonlukların dışında “2. Ligden A Milli takıma seçilen ilk futbolcu” olma unvanı bulunan Halil Güngördü, 1974-1975 sezonunda Zonguldakspor’da nokta koyduğu futbolun ardından teknik direktörlüğe geçiş yaptı.

Şampiyonluk hedefleyen Terakkispor, Mustafa Göktaş’ı teknik direktörlüğe getirdi Şampiyonluk hedefleyen Terakkispor, Mustafa Göktaş’ı teknik direktörlüğe getirdi

Teknik adamlık kariyerinin ilk görevini 1979-1980 sezonunda yine Zonguldakspor’da yapan Riva Halil, 1983-1984 sezonunda, 3 yıl sonra tekrar geri gelerek Zonguldakspor’u ikinci defa çalıştırdı. Efsane isim, Zonguldakspor’un yanı sıra Rizespor, Gaziantepspor, Denizlispor, Karşıyaka, Adanaspor, Edirnespor, Üsküdar Anadolu, Kayserispor, Zeytinburnu, Eyüpspor, Batman Petrol, Tavşanlı Linyit, Kahramanmaraşspor, M.Kemalpaşaspor, Siirt Köy Hizmetleri, Nişantaşı ve son olarak Mustafa Kemalpaşa’da teknik direktörlük yaptı.

İLLAKİ VEFAT MI ETMESİ LAZIM

Uzun yıllar içinde kaldığı futbolda, efsaneler arasına giren özellikle madenci şehri Zonguldak'ta ve Zonguldakspor'da ayrı bir yere sahip olan Halil Güngördü, yaşadığı sağlık problemleri nedeniyle yaşamını şuan huzur evinde sürdürüyor.

Yaşı epey ilerleyen ve özlem gidermesi adına yakın arkadaşları ve sevenleri tarafından zaman zaman Zonguldak’a getirilen Halil Güngördü’nün, sağlık problemlerinin artması üzerine zor günlerden geçtiği öğrenildi. Üzüntü verici bu haber üzerine, Zonguldakspor’a gönül veren isimler ve taraftar grupları, sosyal medyada başlattıkları kampanya ile efsane ismin isminin, Zonguldak’ta herhangi bir sokak, cadde ya da bir spor tesisine verilmesini istiyor.

Vefalı bir şehir olan, en son tribünlerin sevilen ismi Hayrullah Tıfıl’ın ismini sahildeki çocuk parkında yaşatan Zonguldak’ın, Halil Güngördü konusunda da duyarlı olacağını düşünen sevenleri ve taraftarlar, özellikle Zonguldak Belediye Başkanı Tahsis Erdem’in bu konunun üzerinde duracağına ve en kısa zamanda Halil Güngördü isminin sokak ya da caddeye verilmesi için girişimle bulunacağına inanıyor.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ