Eğitim İş Sendikası Ankara'daki büyük yürüyüş eyleminde "Öğretmenlik Meslek Kanunu ve Türkiye Yüzyılı" maarif modelini protesto edip bakan Yusuf Tekin'i istifaya çağırdı.

Kaan Güçer son yolculuğuna uğurlandı Kaan Güçer son yolculuğuna uğurlandı

Ankara’da Eğitim İş Sendikası TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesi beklenen Öğretmenlik Mesleği Kanun Teklifi’ne karşı yürüyüş kararı aldı. Ankara'da düzenlenen büyük yürüyüşe sendikanın  Zonguldak İl Merkez Şubesi ile  İlçe Temsilcilikleri tam kadro katıldı.

ÖMK’yı protesto eden Eğitim İş Sendikası TBMM Parkı’nda bir araya geldi, ardından Ulus’taki Birinci Meclis’e yürüme kararı aldı. Polisin barikatıyla karşı karşıya kalan öğretmenler, uzun saatler boyunca polisle müzakere etti. Müzakereden olumlu sonuç alamayan öğretmenler barikatların üzerine yürüdü. Barikatları yıkan öğretmenlere çevik kuvvet ekipleri müdahale etti. Bazı öğretmenler baygınlık geçirdi ve yaralandı.

Eğitim İş Sendikası Zonguldak Şube başkanı Kamuran Çataklı yaptığı açıklamada; "Gerici eğitim yasasına karşı Cumhuriyet yasalarını bir kez daha savunduk. Gericiliğe dur dedik" dedi.

Çataklı açıklamasında şu ifadelere verdi;

"Tarikat ve cemaatlerin tekelinde olan bir milli eğitim politikasını protesto ettik.  81 il şube   temsilcilik yönetim kurulu üyeleri, İYİ parti ve CHP'li vekiller destek verdi.  Veli Ağbaba, Ali Mahir Başarır, Mahmut Tanal, Demokrat Parti lideri Cemal Enginyurt başta olmak üzere halkın vekilleri olduklarını gösterip öğretmenlerine sahip çıktılar. Saatler süren barikat engellerine karşı birlikte mücadele ederek, tarihte ilk kez Kızılay'a ulaştık, ancak Sıhhiye'de önümüz bir kez daha kesildi.Biz de halkın vekilleri ile beraber Eğitimişliler olarak  Abdi İpekçi parkında oturma eylemi yaptık. Uzun süren müzakereler sonucunda barikatı bir kez daha aşıp, kurucu Meclisimiz olan 1. Meclise geç ve zor da olsa ulaştık. Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay basın açıklaması yaptı. Eğitimİş sendikası olarak tüm engellere rağmen büyük yürüyüşümüzü son hedefimiz olan kurucu meclise ulaşarak tamamladık.Eğitim iş olarak Meclisin karşındaki Milli Egemenlik Parkındaki nöbet eylemlerimize devam edeceğiz” 

Eğitim Iş Ankara

Kaynak: Bülten