SES Eş Başkanı ve KESK Dönem Sözcüsü Gülçin Türkmen, İsmet Paşa Parkında yaptığı açıklamada, "Yoksulluğa, sefalete teslim olmayacağız. Emeğimizin karşılığını, hakkımızı istiyoruz" dedi. Türkmen, KESK’e bağlı şube başkanları ve STK temsilcileriyle yaptığı açıklamada, kamu emekçilerinin ve emeklilerin yoksullaştırıldığını belirtti.

Türkmen, yıllardır çarkların halkı ve emekçileri yoksullaştırmak için döndüğünü, TÜİK enflasyonu ile halkın cebinden alınıp patronlara aktarıldığını söyledi. Ülkede işsizliğin ve düşük ücretlerin yaygın olduğuna dikkat çeken Türkmen, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı verilerine göre 17 milyon yurttaşın sosyal yardımlarla yaşamını sürdürdüğünü belirtti.

Fener alayında çıkan yangına sağlık ekipleri müdahale etti Fener alayında çıkan yangına sağlık ekipleri müdahale etti

Türkmen, milyonlarca kamu emekçisinin yoksulluk sınırının yarısını bile bulmayan maaşlar aldığını, emeklilerin ise açlık sınırının altında yaşam mücadelesi verdiğini ifade etti. Ayrıca, TÜİK’in gerçek enflasyon rakamlarını yansıtmadığını, kira ve gıda fiyatlarının gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

Türkmen, hükümetin ekonomik krizin yükünü halka yıktığını ve kamu hizmetlerine ayrılan bütçeyi azaltarak tasarruf adı altında halkı daha da zor duruma soktuğunu belirtti. Son olarak, emekçilerin artık yoksullukta değil, hak ettikleri refahta birleşmek istediklerini dile getirdi.

Muhabir: Handan Alataş